Borgmester om glubsk ulv i byen: Det er lidt skræmmende

En ulv har i løbet af den seneste måned dræbt tre rådyr tæt på Kolding. Byens borgmester finder det fascinerende og historisk - men også en lille smule skræmmende

Her kan du se et interview med Koldings borgmester Jørn Pedersen (video: Ernst van Norde)

I Kolding har en eller flere ulve i løbet af den seneste måned dræbt tre rådyr tæt på byen - og det overrasker byens borgmester, Jørn Pedersen.

- Det er jo historisk, at det er så by-nært. Det er, så vidt jeg ved, kun tredje gang i hele Europa. Så det er fascinerende med en ulv, men det er også en lille smule skræmmende, siger han.

Jørn Chemnitz, Kolding Kommunes naturfagskonsulent, ved det første rådyr, som blev fundet dræbt i Kolding Skov. (Foto: Kolding Kommune) Samfund - 20. mar. 2015 - kl. 08:52 Ulv på spil i Kolding: Tre rådyr dræbt

De tre dyr er blevet fundet i og omkring Kolding Skov, der løber fra udkanten af byen og hele vejen ind i centrum - og fredag morgen slog Kolding kommune så fast, at de er blevet dræbt af en ulv.

- Vi er meget opmærksomme på, at nogle borgere kan blive utrygge ved, at der er en ulv så tæt på, hvor vi bor. Derfor sørger vi for at informere borgere via vores hjemmeside, og vi har også informeret alt, hvad der er af foreninger i området, fortæller Jørn Pedersen.

Biolog Mette List mener, at ulven i Kolding har opført sig som en helt almindelig sky ulv. (Foto: Ernst van Norde) Samfund - 20. mar. 2015 - kl. 14:23 Biolog: Ikke nødvendigt at jagte ulven

De borgere, som Ekstra Bladet mødte fredag eftermiddag, lader sig dog ikke skræmme af ulven Her kan du høre, hvad de sagde til byens nye 'beboer':

Se også: Sådan skal du gøre, hvis du møder en ulv

77 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere