Borgmestre advarer: Flygtninge kan ende i barakker

Regeringens nye integrationsydelse er så lav, at flygtninge kan ende i barakker. Det mener to borgmestre

Regeringens nye asylaftale vil gøre det endnu mere besværligt for kommunerne at finde egnede boliger til flygtninge. Det siger to nordjyske borgmestre til P4 Nordjylland.

- Vi bliver ikke ved med at kunne være vores flygtninges boligforhold bekendt, siger Knud Kristensen (K), som er borgmester i Vesthimmerlands Kommune.

Regeringens lovforslag indebærer en væsentligt lavere ydelse for de flygtninge, der får asyl. En såkaldt integrationsydelse, der beløbsmæssigt svarer til SU, og som gælder alle personer, der har opholdt sig i udlandet i mere end et af de seneste otte år.

Og størrelsen på den ydelse gør, at kommunerne har svært ved at finde boliger, som er billige nok.

- Vi har ingen ledige boliger i den prisklasse, siger borgmesteren til P4 Nordjylland.

Han siger, at løsningen nu kan blive flygtningebarakker eller huscontainere, hvilket man ikke vil være stolte af i den nordjyske kommune.

Meldingen er den samme hos borgmesterkollegaen i nabokommunen Mariagerfjord. Her siger borgmester Mogens Jespersen (V), at udfordringen med at finde egnede boliger bliver større i fremtiden.

Men løsningen med barakker er den absolut sidste udvej.

- Jeg kan blive nødt til det, hvis vi ikke kan finde billige boliger nok. Men det bliver absolut sidste mulighed, siger Mogens Jespersen til P4 Nordjylland.

Den nye integrationsydelse træder i kraft 1. september.

208 kommentarer
Vis kommentarer