Boris Johnson beskyldt for at deltage i 'sprut-fest' trods restriktioner

Downing Street har ikke umiddelbart benægtet, at premierministeren deltog i festen i 2020, som brød covid-reglerne

Premierministeren beskyldes for at have deltaget i en fest med 40 personer i 2020, mens man kun måtte mødes med i grupper af seks personer udendørs. Foto: Peter Cziborra/Ritzau Scanpix
Premierministeren beskyldes for at have deltaget i en fest med 40 personer i 2020, mens man kun måtte mødes med i grupper af seks personer udendørs. Foto: Peter Cziborra/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Boris Johnson og hans kone er blevet beskyldt for at have deltaget i en fest, der brød covid-reglerne under den første nedlukning i England.

Der skulle være tale om en fest, der blev holdt 20. maj 2020 af Johnsons primære privatsekretær, Martin Reynolds, som er den øverste embedsmand i Downing Street.

Britiske The Sunday Times citerer tre kilder, der fortæller, at Martin Reynolds sendte en email til embedsmænd med en invitation til festen, hvori der stod, at man skulle medbringe sit eget sprut.

Og netop disse emails bliver betragtet som nøglebeviser i en igangværende undersøgelse om de påståede regelbrud til festen.

12 dage før tid
Ifølge britiske medier - herunder The Independent og Express - har Downing Street ikke umiddelbart benægtet, at Boris Johnson deltog i festen.

Det menes, at omkring 40 personer deltog i arrangementet, som blev holdt i premierministerens have på 10 og 11 Downing Street.

Det var først 1. juni, altså 12 dage efter festen blev holdt, at man måtte mødes med flere end seks personer udendørs.

Flere beskyldninger
Beskyldningerne kommer i kølvandet på flere episoder, hvor Boris Johnson har været involveret i corona-bommerter.

I selvsamme have viste et foto premierministeren og et dusin andre personer drikke vin og spise pizza under en coronanedlukning.

Der også været fokus på en påstået julefrokost i Downing Street under nedlukningen i 2020, hvor en lækket videooptagelse viste Johnsons stab holde et fiktivt pressemøde.

Her blev der blandt andet spurgt ind til en påstået julefrokost på et tidspunkt, hvor det var forbudt, og der er siden blevet stillet spørgsmålstegn ved, hvorvidt en form for julefrokost rent faktisk fandt sted.

På grund af striben af sager, er en undersøgelse af de mulige fester i Downing Street under nedlukningen blevet iværksat.

Sagen kort: Video fra fiktiv julefrokost skaber vrede i Storbritannien

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.