Bortvist direktør vil sagsøge Hummel

Den tidligere Hummel-direktør bryder nu tavsheden efter at være blevet anklaget for bedrageri

Den tidligere Hummel-direktør vil nu indgive stævning mod Hummel A/S. Foto: Mik Eskestad/Polfoto
Den tidligere Hummel-direktør vil nu indgive stævning mod Hummel A/S. Foto: Mik Eskestad/Polfoto

Tidligere Hummel-direktør Søren Schriver indtil videre været meget tavs i forhold til de anklager, Hummel-familien den seneste tid har rettet i mod ham. Men nu tager han bladet fra munden i en mail til Børsen.

- Efter samråd med min advokat vil jeg indgive stævning mod Hummel A/S for uretmæssig bortvisning med henblik på betaling af manglende løn og bonus jvf. min kontrakt. Vi overvejer yderligere at fremsætte krav om tortgodtgørelse, da der er fremkommet æreskrænkende og injurierende påstande om min person, skriver han.

Det var en følelsesladet Christian Stadil, der fremlagde de beviser, der fik ham til at træffe beslutningen om at bortvise Søren Schriver. Foto: Kenneth Meyer Samfund - 23. feb. 2017 - kl. 23:14 Ekspert om skandaløs Hummel-fyring: Et karaktermord!

Stævningen kommer, efter Hummel-ejer og bestyrelsesformanden, Christian Stadil, for cirka to uger siden fyrede Søren Schriver og anklagede ham for at have handlet dybt illoyalt over for virksomheden.

Voldsomme beskyldninger
I sidste uge afholdte Christian Stadil og hans advokat fra Plesner et pressemøde, hvor de fremlagde det materiale, som skulle bevise Søren Schrivers skyld.

 

Her anklagede Christian Stadil blandt andet Søren Schriver for at have misbrugt sin stilling i Hummel til egen økonomiske fordel. Han fortalte også, at han havde i sinde at politianmelde Søren Schriver.

Søren Schriver tager både anklager og en eventuel politianmeldelse med ophøjet ro i sin mail til Børsen.

- Nu handler det for mig om at se fremad, og jeg har fuld tiltro til, at jeg vil få en fair behandling og en positiv afgørelse, når sagen på et senere tidspunkt vil blive afgjort i retssystemet, skriver han.

Samtidig ytrer han, at der er 'urent trav' i Hummel-familiens tilgang til sagen.

Søren Schriver skriver også i mailen til Børsen, at han ikke vil lade sig interviewe yderligere, da han er politianmeldt.

Til Ritzau oplyser bagmandspolitiet og Østjyllands Politi, at de endnu ikke har modtaget en anmeldelse af Søren Schriver.

Til gengæld oplyser Hummel-ejeren, Christian Stadil, i en SMS til Ritzau, at politiet i løbet af ugen kan forvente at modtage en anmeldelse af Søren Schriver. Christian Stadil har ikke umiddelbart flere kommentarer til sagen, men vil give politi og advokater ro til at se på sagen, lyder det.

Det var en følelsesladet Christian Stadil, der fremlagde de beviser, der fik ham til at træffe beslutningen om at bortvise Søren Schriver. Foto: Kenneth Meyer Samfund - 22. feb. 2017 - kl. 23:11 Hummel-advokat: Det er den rene røverroman

Her er Stadils beskyldninger

Ifølge Christian Stadil har Søren Schriver bevidst givet bestyrelsen forkerte oplysninger om en handel i Tyrkiet.

Et af omdrejningspunkterne i beskyldningerne er en samtale, der omhandler en 23.000 kvadratmeter stor ejendom i Tyrkiet, som Hummel gerne ville købe for et beløb på omkring 9 millioner euro. Men personen, der hævdes at være Søren Schriver, ønskede i stedet, at den tyrkiske partner, Zeynel Akbul, skulle købe ejendommen og overdrage en tredjedel af indtægterne fra ejendommen til Søren Schriver via et tyrkisk selskab.

Med aftalen om ejendommen ville Søren Schriver ydermere tjene 33% af huslejeindtægterne, som Hummel ville betale den tyrkiske partner for at leje ejendommen. Men kontrakten foreskriver også, at Søren Schriver skulle have en tredjedel ved et salg af ejendommen.

Efterfølgende fik den tyrkiske partner angiveligt dårlig samvittighed og besluttede sig derfor for at tage til Danmark for at mødes med Christian Stadil og hans far, Thor Stadil, og fortælle om Søren Schrivers planer om at tjene penge uden om Hummel. Få dage senere bliver Hummels direktør gennem 20 år bortvist.

Trods de grove beskyldninger afviser Søren Schriver selv, at han skulle have intentioner om, at han selv skulle tjene penge på den tyrkiske ejendom. Tværtimod. Det hele var ifølge ham i Hummels interesse.

103 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere