Annonce:
Annonce:

Boxer-direktør: Frit valg af tv-udbyder er mere moderne

Tiden er løbet fra kollektive tv-pakker i boligforeningen, siger Ulf Lund, der glæder sig over nyt lovforslag

Forbrugerrådet Tænk lavede denne tankevækkende kamapgne for frit kanalvalg tilbage i 2015
Annonce:
Følg Samfund

For fremtiden skal boligforeninger ifølge et lovforslag fra regeringen ikke kunne diktere hvilken tv-udbyder, der er tilgængelig i foreningen. Det har ført til kritik af, at det vil betyde en prisstigning for den halve million husstande, der bliver berørt.

Men den kritik afviser Ulf Lund, der er direktør hos tv-udbyderen Boxer. Hos Boxer tilbyder man såkaldte frit-valgsløsninger, hvor forbrugere selv vælger, hvilke enkelte kanaler de vil have, frem for at vælge mellem pakker af kanaler.

- Når vi spørg danskerne - og det gør vi - så siger en stor del, at de er trætte af at betale for kanaler, som de ikke ser. De vil hellere nøjes med at betale for kanaler, de rent faktisk ser, siger han.

- Det indebærer, at så skal man ikke have de store pakker, men have frit-valgsløsninger. De er billigere.

Nu kan du snart frit vælge tv-kanaler

Annonce:

Ifølge Frands Mortensen, som er professor på Institut for Kommunikation og Kultur - Medievidenskab på Aarhus Universitet, vil det medføre en prisstigning for et flertal af forbrugerne.

Han henviser til en rapport fra Konkurrencestyrelsen, der viser, at de boligforeninger, der beholder de kollektive løsninger, og de forbrugere, der bestiller de store pakker enkeltvis, vil opleve en prisstigning på henholdsvis syv og 37 kroner om måneden.

Men både professoren og rapporten er for konservative i deres forventninger til, hvor mange der vil opleve fordele ved lovforslaget, mener Ulf Lund

Han peger på, at Konkurrencestyrelsens rapport forudser et månedligt prisfald på 149 kroner for de forbrugere, der træder ud af boligforeningernes kollektive pakker. I rapporten forventes det, at 15 procent af forbrugerne vælger den løsning.

Boxer-direktøren forventer, at den andel bliver større.

- Danskerne er trætte af de store pakker. Danskerne vil gerne vælge selv, siger Ulf Lund, der dermed forudser, at langt flere forbrugere vil opleve et prisfald.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: