Brækkede begge ben: Satte dem selv på plads mens hun ventede

En sygeplejerske tog sagen i egen hånd, da hun kom alvorligt til skade i en bilulykke

Der er nu startet en indsamling for at hjælpe Stacie Reis (Foto: Privat/Facebook)
Der er nu startet en indsamling for at hjælpe Stacie Reis (Foto: Privat/Facebook)

Sygeplejersken Stacie Reis fra Canada holdt i den grad hovedet koldt, da hun kom alvorligt til skade i en bilulykke. Det skriver det lokale medie The Prince George Citizen.

Det sidste, Stacie Reis kan huske er, at hun sidder og spiser en is, mens hun kører. I næste øjeblik vågner hun i en bil med smadrede ruder, der har bunden i vejret og med to ben, der sidder helt forkert.

- Den måde, de sad på, var ikke naturlig. Sygeplejersken inden i mig var sådan: 'Du er nødt til at rette dem ud, ellers mister du blodtilførslen og så mister du dine ben', siger Stacie Reis til The Prince George Citizen.

Så det gjorde hun.

- Det var ret smertefuldt at gøre, siger Stacie Reis.

Udover de to brækkede ben havde hun også brækket sit bækken, brystben og flere ribben og derudover var der flere brud på rygsøjlen og fødderne.

Stacie Reis kan ikke huske, hvordan ulykken skete.

- Var det et dyr? Var det en forstyrrelse inde i bilen? Fik jeg solen i øjnene? Faldt jeg i søvn?, spørger hun sig selv.

Der gik 14 timer
Da bilen var styrtet ned af en stejl skråning skjult fra motorvejen, lå Stacie Reis gemt i 14 timer, før hun blev fundet. Hun forklarer, at hun skiftevis sov og bad til Gud, indtil hun blev fundet af en gruppe venner, der havde ledt hele natten.

Det viste sig at være rigtig godt, at Stacie Reis havde taget affære og sat sine egne ben på plads. Lægerne forklarede hende, at det 'spillede en stor rolle i at redde benene', skriver TV-stationen Global News.

Det er nu seks uger siden, at ulykken skete, og der kan gå op til et år, før Stacie kan gå igen. Hun har lært at sætte pris på de små ting i livet, forklarer hun.

- Trække frisk luft, endda spise mad efter ulykken. Det er som om jeg er en baby, der spiser mad for første gang, fortæller Stacie Reis.

- Du ser klart tingene i et andet perspektiv, når du har været i en livstruende ulykke.

18 kommentarer
Vis kommentarer