Brande Byråd giver grønt lys til højhus på 320 meter

Ny bydel på størrelse med 88 fodboldbaner skal omkapsle tøjgiganten Bestsellers hovedkvarter

Bestseller-bygningen bliver Danmarks højeste bygning, hvis den realiseres, og samtidig højere end selveste Eiffeltårnet i Paris, der er 300 meter højt.
Bestseller-bygningen bliver Danmarks højeste bygning, hvis den realiseres, og samtidig højere end selveste Eiffeltårnet i Paris, der er 300 meter højt.

Et futuristisk scenarie midt på den jyske hede er godt på vej til at blive til virkelighed.

Byrødderne i Ikast-Brande Kommune vedtog mandag aften enstemmigt at sende en ny lokalplan til høring, som indeholder en helt ny bydel i udkanten af Brande.

Men ikke nok med det; som en juvel i smykkeskrinet skal bydelen bygges op omkring vesteuropas højeste bygning i form af et gigantisk højhus, som skal stikke 317 meter i vejret.

Det skriver TV2 MIDTVEST på sin hjemmeside.

Der bliver tale om en ny bydel omkring Bestsellers hovedkvarter i udkanten af Brande, som skal lyde det internationalt klingende navn 'Bestseller Village & Tower'. Bydelen bliver - hvis den vedtages endeligt efter at ændringen af lokalplanen har været i høring - 645.000 kvadratmeter stor. Det svarer til et areal på størrelse med 88 fodboldbaner.

Flere højhuse

Ændringerne i lokalplanen, som oven på byrådets blåstempling nu sendes i høring, giver mulighed for, at der kan opføres flere højhuse i bydelen. Ud over det højeste på 317 meter, skal der også opføres ét på op til 75 meter, to på op til 50 meter samt ét på op til 40 meter i højden.

Planen er samtidig, at bydelen skal have boliger til unge under uddannelse, butikker, hotel- og konferencecenter, kontorlokaler, caféer, restauranter, uddannelsesinstitutioner, legepladser, cykelstier og en tankstation, skriver TV2 MIDTVEST.

Høringsfasen begynder 19. september og varer i knap to måneder indtil 14. november. I perioden vil Ikast-Brande Kommune afholde et borgermøde 24. oktober, hvor borgerne kan stille spørgsmål og eventuelt ytre bekymringer eller kritik af projektet.

Der bor 7300 mennesker i Brande by og 41.191 mennesker i Ikast-Brande Kommune. Det er ikke oplyst, hvor mange man regner med skal bo i den nye bydel, men antallet vil ifølge Ekstra Bladets oplysninger ikke blive højt, idet der kun bliver tale om boliger til unge under uddannelse i Bestseller-koncernen.

Borgmester tror på planen

Borgmester Ib Lauritsen, (V), i Ikast-Brande Kommune kalder det 'imponerende og enestående', at en privat virksomhed og privat person som Bestseller og virksomhedens ejer Anders Holch Povlsen siger, det vil de gerne føre ud i livet.

- Min fornemmelse er, at der oven i købet er stor, lokal opbakning, så det vil overraske mig meget, hvis der i høringsfasen pludselig ytres kritik eller skepsis, siger Ib Lauritsen til Ekstra Bladet.

Uofficielt har det forlydt, at bydelen vil kunne stå færdig i 2023, men det er ikke bekræftet af Bestseller.

- Hvis planen realiseres vil det få positiv betydning i et område, der rækker her fra Brande og til Herning, Silkeborg og Vejle, siger Ib Lauritsen, der hørte første gang om planen for seks år siden og har troet på den hele vejen, som han siger.

Bestseller omsatte i 2016 for knap 23 milliarder kroner og havde samme år et overskud på to milliarder kroner. Virksomheden har 15.000 medarbejdere på verdensplan, heraf er de 4.000 ansatte beskæftiget i Danmark.

Stadig lang vej

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en uddybende kommentar fra tøjmilliardæren Anders Holch Povlsen, som arvede Bestseller fra sine forældre i årene efter årtusindskiftet.

Projektansvarlig i virksomheden, Anders Krogh, sender os dog følgende udtalelse:

- Der er stadig meget lang vej, til projektet er en realitet, og lige nu afsøger vi bare muligheder. Der kan med andre ord stadig ske mange ting i forhold til det endelige projekt, og derfor vurderer vi nu også, at det på nuværende tidspunkt er alt for tidligt at udtale os konkret om projektet.

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvad det vil koste at rejse den imposante bydel i udkanten af Brande.

Se også: Ikonisk højhus kan sætte jysk by på landkortet

Se også: Lego-milliardær banket af førstepladsen: Her er Danmarks rigeste Se også: H&M og Bestseller ville være bæredygtige: Nu brænder de tonsvis af ubrugt tøj

Se også: Lego-milliardær banket af førstepladsen: Her er Danmarks rigeste

Se også: Dansk milliardær taber stor sag mod Skotlands regering

376 kommentarer
Vis kommentarer