Brandfolk måtte ud til 302 brande nytårsaften

Nytårsaften og -nat måtte brandvæsnet rykke ud 302 gange. Det er færre gange end de seneste år

Danske brandfolk havde travlt nytårsaften- og nat, men i forhold til de seneste år, var der færre meldinger om brand, når danskerne ringede 112.

302 gange blev der slået alarm på grund af brand fra klokken 18 nytårsaften til klokken 06 nytårsdag.

Det er cirka fem gange så ofte, som på et normalt døgn, men 14 procent færre end gennemsnittet for en nytårsaften fra årene 2007-2013, viser opgørelse fra Beredskabsstyrelsen offentliggjort fredag.

- Jeg tror, at det lave tal i år skyldes, at danskerne er blevet bedre til at håndtere fyrværkeri, siger sektionschef i Beredskabsstyrelsen Brian Wesselhoff til Ritzau.

Hyggeligt - ja. Men hvad så 'når festen flytter' hjem til dit hus og have? (Foto: Mathias Christensen/Polfoto) Din Bolig Nytårsaften: Sådan sikrer du din bolig mod skader

Nytårsaften for et år siden ringede 396 til alarmcentralen på grund af en brand.

Det høje tal sidste år skyldes formentlig det milde vejr, som bragte mange festgæster på gaden og lightere til lunter. I år har vejret også været mildt.

- Havde det været dårligere vejr med regn eller frost, så havde tallet måske været endnu lavere, så man kan ikke tilskrive faldet på grund af vejret, vurderer sektionschefen.

Ud af de 302 brande var 171 mindre brande i affaldscontainere. Det er 30 færre end i 2013, men tallet svinger en del fra år til år.

Modsat ser Beredskabsstyrelsen en tendens til færre brande i bygninger og transportmidler. 62 opkald drejede sig om brand i bygninger, hvilket er en halvering i forhold til 2007, hvor man første gang opgjorde nytårstallene.

24 alarmer skyldes ild i transportmidler såsom biler, scootere og busser, og det er også omkring en halvering i forhold til 2007. Typisk går der ild i biler, hvis fyrværkeri kommer ind under, hvor der kan ligge olie.

- Der er en tendens til generelt lave antal brande i bygninger og biler, og der bliver gjort meget for at oplyse i kampagner og på selve fyrværkeriet, siger Brian Wesselhoff.

Brandvæsnet havde mest travlt i 2011, hvor der var 440 opkald om brande. 257 af dem drejede sig om ild i affaldscontainere.

0 kommentarer
Vis kommentarer