Annonce:
Annonce:

Brasilien forbinder vanskabte babykranier med zikavirus

Brasilien ser en forbindelse med over 500 tilfælde af microcephali og zikavirus

Annonce:
Følg Samfund

De fleste af 508 bekræftede tilfælde af sygdommen microcephali er forbundet med zikainfektioner, oplyser Brasiliens sundhedsministerium onsdag.

Myndighederne er nu så overbevist om sammenhængen mellem sygdommen og virusset, at man ikke længere vil opdatere den fortløbende undersøgelse af forbindelsen mellem zika og microcephali.

Der har i de seneste dage været rejst tvivl om, hvorvidt det myggebårne zikavirus reelt har en forbindelse til microcephali, som viser sig ved, at babyer fødes med unormalt små kranier.

De små kranier kan betyde udviklingsproblemer hos børnene, og blandt de konkurrerende teorier har været, at sygdommen skyldtes et insektmiddel.

Tidligere på dagen onsdag lød det fra ministeriet, at 4443 mennesker var smittet af den sjældne sygdom. I sidste uge var tallet 4314.

Ved samme optælling i sidste uge lød det, at laboratorietest havde vist, at 41 tilfælde af microcephali også havde forbindelse til zika.

Nu siger ministeriet, at det ikke længere vil opdatere tallet med, hvor mange tilfælde af den frygtede kraniesygdom, der har et link til zikavirusset. For Sundhedsministeriet vurderer, at de fleste af de mødre, hvis babyer er født med microcephali, har zika.

Man undersøger stadig, om man kan dokumentere en forbindelse mellem microcephali og zika hos 3935 tilfælde af kraniesygdommen i Brasilien.

Zikavirusset har nu spredt sig til flere end 30 lande, især i Syd- og Mellemamerika.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har netop fremlagt en plan for, hvordan man skal bekæmpe zika.

I planen lyder det, at der er behov for mere forskning i, hvordan zikavirusset spreder sig, og at der skal sættes gang i en hurtigere udvikling af vacciner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: