Annonce:
Annonce:

BRFkredit høvler stort gebyr væk for at kapre kunder

Jyske Banks realkreditinstitut sænker etableringsomkostninger med 66 procent for at nuppe nye kunder

Annonce:
Følg Samfund

Kreditinstitutterne kæmper om kundernes gunst, og det betyder, at BRFkredit høvler en stor del af omkostningerne væk for kunderne.

Det skriver Berlingske Business.

Ifølge avisen vil Jyske Banks realkreditinstitut, BRFkredit, gøre det mere attraktivt at skifte selskab. Det skal ske for at kapre kunder fra Totalkredit, lyder det.

Nyheden kommer, efter at Nykredit-koncernens planer om massive prisstigninger af boligejernes realkreditlån, som førte til stor vrede hos mange af Totalkredits kunder.

- Vi har valgt at sænke omkostningerne i lyset af den knivskarpe konkurrence, der er lige nu om boligfinansiering, siger Mikkel Høegh, cheføkonom i BRFkredit, til Berlingske Business og tilføjer:

- De seneste prisforhøjelser, som en af vores konkurrenter har gennemført, gør, at vi føler, at vi er konkurrencedygtige, og den situation udnytter vi selvfølgelig.

BRFkredit vil sænke etableringsomkostninger med 66 procent, således at det nu kommer til at koste 2500 kroner for at etablere et nyt lån mod tidligere 7500 kroner.

- Der har været hård kritik af, at det kan være vanskeligt at skifte realkreditinstitut. Nu signalerer vi, at vi i hvert fald gerne vil gøre vores, siger Mikkel Høegh til avisen.

Hos Forbrugerrådet Tænk glæder man sig over, at BRFkredit sænker gebyret, fortæller seniorøkonom Morten Bruun Pedersen til Berlingske Business.

Men han advarer samtidig kunderne.

- Men når det er sagt, ved vi ikke, hvad der fremover skal ske med bidragssatserne. Det er også det, vi frygter i forhold til Jyske Bank, at man forsøger at lokke realkreditkunderne over i banklån, hvor kunderne ikke kan sætte renten, som det passer dem, siger han til avisen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: