Annonce:
Annonce:

Brian nød en fyraftensøl kl. 7 om morgenen: Så blev han kaldt 'samfundsnasser'

- Det fik mig til at føle mig meget ussel. Det er nok det ord, der virkelig rammer plet. Ussel

Foto: Brian Petersen.
Foto: Brian Petersen.
Annonce:
Følg Samfund

Onsdag morgen klokken 7 fik Brian Petersen fri fra sin nattevagt som lokomotivfører for DSB. Han bor i Flensborg, og da han havde svært ved at falde i søvn, besluttede han sig for at tage en dåseøl fra sit køleskab og gå en tur.

Undervejs fandt han en bænk i et naturområde, hvor han satte sig og åbnede øllen. Men det skabte angiveligt langt fra begejstring hos de forbipasserende.

- Jeg fik nogle dømmende blikke, og man kunne jo godt se, hvad de tænkte. Det ramte hårdt. Jeg fik også et par nedladende bemærkninger. Det fik mig til at føle mig meget ussel. Det er nok det ord, der virkelig rammer plet. Ussel, fortæller Brian Petersen til Ekstra Bladet.

Nogle af kommentarerne var blandt andet, at han var 'samfundsnasser', og at han burde få sig et arbejde.

Annonce:

Han fortæller samtidig, at han yderst sjældent drikker en øl på dette tidspunkt af dagen, og han overvejede derfor nøje, om folk ville blive fornærmede. Den bekymring viste sig tilsyneladende at holde stik.

- I stedet for bare at bukke hovedet, gav det mig en motivation til at give igen. Men jeg bed det i mig, siger han til Ekstra Bladet.

Vanvittig respons
Brian Petersen blev alligevel så forbavset over folks reaktion, at han om aftenen besluttede sig for at fortælle om sin oplevelse på Facebook.

'Det var dog ret sårende at oplevede de blikke, der blev sendt til mig, forældre der tog deres børn i den modsatte hånd, inden de gik forbi mig, og jeg overhørte kommentarer som 'Få dig et job, mand' eller 'endnu en samfundsnasser', skriver han i opslaget og fortsætter:

'Mens I holdt weekend, slappede af og måske fik en rødvin.. Der kørte jeg cirka 1600 af jeres sønner og døtre frem til målet. Jeg trøstede et skilsmissebarn, som ikke ville hjem til sin far, og jeg snakkede længe med en teenager, hvis kæreste netop havde forladt ham.

Annonce:

- Jeg gjorde det for at tydeliggøre den kontrast, at en, som sidder på bænken, rent faktisk kan være i stand til at gøre noget godt for andre mennesker. At der kan være en helt anden baggrund, end de vi egentlig ser.

Opslaget er efterfølgende gået viralt, og det havde Brian Petersen bestemt ikke forventet.

- Det var helt vanvittigt at vågne op til den respons. Jeg er meget overrasket over den mængde af positiv respons, jeg har fået, fortæller han.

Brian Petersen understreger, at oplevelsen samtidig også fik ham til at tænke over, hvordan han selv opfatter sine medmennesker.

- Jeg vil nødigt fremstå som et offer. For mig var det en lige så stor øjenåbner, og jeg skal i hvert fald tænke over, hvad jeg tænker om andre mennesker, fastslår han over for Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: