Brian Sandberg til ungdomspolitikere: Vi er eliten

Mødte Venstres Ungdom i Aalborg, men ville ikke tale om Hells Angels

(Foto: René Schütze)

Brian Sandberg, der er konverteret fra Hells Angels til rivalerne Bandidos, gjorde det i aftes klart, at han ikke vil tale om Hells Angels.

-  Det er fortid, erklærede manden, der tirsdag aften var inviteret til foredrag hos Venstres Ungdom i Aalborg.

Foredrag skulle det ikke blive. Sandberg foretrak spørgsmål fra de omkring hundrede unge mennesker, der var mødt. Bare ikke om fortiden i Hells Angels.

(Foto: René Schütze)
(Foto: René Schütze)

Første offentlige optræden
- Vi er eliten lige som frømandskorpset inden for deres felt, brovtede Sandberg, om det at være medlem af en motorcykelklub. Han afviser, at han er medlem af en rockerklub endsige en kriminel bande. Det er noget, politiet og pressen har opfundet.

Det var første gang, Sandberg overhovedet stillede op i en offentlig forsamliing.

- Enten har politiet, forældre eller skoler forhindret det, så snart de hørte mit navn. Men jeg mener, alle har ret til at tale, sagde den tidligere livvagt for den bedrageridømte Stein Bagger.

Skudt efter tre gange
Brian Sandberg fortalte de unge mennesker, hvordan han var blevet den person, han er. Dømt for narko og grov vold. Har siddet ni år i fængsel. Har sønnen Oliver, 15, der betyder alt.

- Og så er jeg blevet skudt efter tre gange - uden at blive ramt.

VU'erne fik udleveret blokke og kuglepenne for at skrive deres spørgsmål til den såkaldte jetset-rocker. Mange handlede om rockerbandernes voldsomme kriminalitet.

Sandberg svarede stort set på alle spørgsmålene, at der var tale om nogle få, der så tager deres straf. Den udlægning var der vist ingen i forsamlingen, der hoppede på.

Efter første debatrunde ved VUs arrangement stod unge i kø for at få taget et billede sammen med den tidligere forbryder. (Foto: René Schütze)
Efter første debatrunde ved VUs arrangement stod unge i kø for at få taget et billede sammen med den tidligere forbryder. (Foto: René Schütze)

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen