Britisk soldat hjalp indisk kvinde tæt på Everest-tinde

- Han er grunden til, at min søster er i live nu. Han er en tapper og modig mand, siger taknemmelig inder

En tidligere britisk soldat afstod fra at gennemføre sin bestigning af Mount Everest, da han var kun omkring 500 meter fra toppen, for at hjælpe en anden bjergbestiger, som havde problemer, skriver BBC.

Den 42-årige Leslie Binns fra South Yorkshire reddede en indisk kvinde, Sunita Hazra, som var på vej mod toppen foran ham.

Han siger, at han er meget stolt over at have reddet hendes liv, men han ville ønske, at han også kunne have hjulpet en anden bjergbestiger, som døde på vej ned.

Binns, der var i hæren i 13 år, fik ødelagt sit ene øje ved en eksplosion. Han har været udstationeret i blandt andet Afghanistan, Bosnien og Irak. Han har tidligere modtaget tapperhedsmedaljer.

En bror til den 32-årige Hazra, som bor nær Kolkata i Indien, siger, at Binns reddede hans søsters liv.

- Han er grunden til, at hun er i live nu. Han er en meget tapper og modig mand, siger Kingshuk Chatterjee til BBC.

Binns siger, at episoden skete den 21. maj nær et område på Everest, der kaldes "Balkonen", hvor bjergbestigerne opbevarer deres iltflasker.

- Jeg bemærkede pludselig en stor opstandelse foran mig. Jeg så nogen glide nedad de fastspændte liner. Jeg hørte skrækslagne skrig, og jeg satte mig for at stoppe vedkommende, uanset hvem det var.

- På det tidspunkt vidste jeg ikke, at det var Sunita Hazra. Jeg fik hjulpet hende på benene og så, at hendes iltbeholder var tom, fortæller han.

Binns hjalp Hazra, indtil hun kom til hægterne, og hun forsøgte selv sin nedstigning igen, men hun faldt om 20 meter væk.

- Jeg klatrede ned og kaldte på min sherpa. Jeg sagde til ham, at vi ikke skulle op på toppen som planlagt, men hjælpe Sunita, som fik min reserveflaske med ilt.

På vejen ned stødte de på tre andre, som hjalp en anden mand, som havde store problemer.

- Både han og Hazra blev ved med at "kollapse", siger Binns

Han nåede frem til sin lejr med Hazra, som var udmattet, og som var underafkølet og havde forfrysninger.

- Jeg gav hende min sovepose. Jeg husker, at jeg havde noget te med ingefær, som jeg forsøgte at bruge til at varme hendes hånd op, som var ramte af forfrysninger. Men den anden mand klarede det ikke, siger han.

1 kommentar
Vis kommentarer