Bro kollapset inden Biden-besøg

Flere personer er sluppet nådigt uden alvorlige skader, efter en bro i den amerikanske by Pittsburgh er kollapset

Følg Samfund

Tre biler og en bus var på vej over en sneklædt bro i Pittsburgh i USA, da broen pludselig kollapsade.

Ifølge en leder hos det lokale brandvæsen, har ti personer pådraget sig 'mindre skader', men ingen er kommet alvorligt til skade, skriver CNN.

Broens kollaps skete fredag morgen lokal tid og få timer før, den amerikanske præsident, Joe Biden, skulle komme på besøg. Formålet med præsidentens visit er at diskutere infrastruktur.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Greg Barnhisel / Ritzau Scanpix
Foto: Greg Barnhisel / Ritzau Scanpix
 

'Surrealistisk'
- Det mest skræmmende var klart at køre ud over kanten, og min bil løftede sig fra jorden, siger Jeremy Habowski, der ikke kunne nå at bremse helt ned, før han kørte ud på den kollapsede bro, til CNN.

Med bilen hængende på kanten af broen kunne han dog komme ud og løbe tilbage for at forhindre andre trafikanter i at køre ud over kanten.

Årsagen til broens kollaps er endnu uvist, men en gasledning er blevet revet over i forbindelse med ulykken. Det tyder imidlertid ikke på, at en eksplosion i gasledningen førte til ulykken, men årsagen skal undersøges nærmere.

Redningspersonale søger efter eventuelle fastklemte under broen, men det kunne ifølge staten Pennsylvanias viceguvernør være gået meget værre.

- Heldigvis var skolernes mødetid forsinket med to timer på grundet af vejret. So trafikken var mindre end på en normal dag, men det er surrealistisk at se broen, siger John Fettermann.

Nedslidte veje
USA's præsident, Joe Biden, har siden sin indsættelse som præsident blandt andet arbejdet for at kunne igangsætte astronomiske investeringsplaner i infrastruktur i USA, hvor tusindvis af broer er i en ringe forfatning.

Efter store skærmydsler med Republikanerne i Kongressen, kunne Joe Biden i november underskrive en investeringspakke på over 1000 milliarder dollars, hvoraf 110 milliarder dollars skal gå til at reparere veje og broer.

Uheldet i Pittsburgh har ikke fået præsidenten til at aflyse sit møde om infrastruktur, oplyser Det Hvide Hus.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+