Annonce:
Annonce:

Brostrøm om smitte-risiko ved valget: Jeg kan ikke garantere noget

Det er sikkert at stemme ved valget i morgen. Men der er selvfølgelig ingen garantier mod smitte, lød det på et pressemøde mandag

Myndighederne var i går ude og forsikre danskerne om, at det er 'coronatrygt' at stemme i dag vha. tiltag, hvormed der bl.a. kan stemmes direkte fra bilen.
Annonce:
Følg Samfund

Det er trygt og sikkert at stemme ved kommunal- og regionalvalget i morgen. Sådan lød budskabet på et pressemøde med Indenrigsministeriet, Sundhedsstyrelsen og KL mandag morgen.

- Alle kommuner sørger for nødvendig sikkerhed på valgstederne, slog indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad således fast.

Pressemødet blev afholdt i kølvandet på, at vi det seneste stykke tid har set stigende smittetal, ligesom coronavirus igen er blevet klassificeret som en samfundskritisk sygdom.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

På pressemødet deltog også næstformand i KL Martin Damm og direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

Også sidstnævnte understregede, at det er 'trygt og sikkert' at stemme i morgen. Blandt andet fordi Danmark har en 'tårnhøj vaccinedækning'.

Annonce:

- Men der er også en masse andre gode grund til, at vi trygt og sikkert kan stemme i morgen. Kommunerne gør en hel masse for at sikre det, sagde han.

SST-direktøren opremsede en række tiltag, kommunerne tager ved valgstederne, herunder de gamle kendinge: udluftning, afspritning og afstand.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
 

Adspurgt af en journalist, om man kan risikere, at valget vil medføre accelererende smitte i samfundet, svarede Søren Brostrøm dog:

- Ja, vaccinerne er ikke 100 procent effektive. Men det er ekstremt vigtigt at sige, at selve valghandlingen ikke er en kæmpestor risiko-situation.

Han henviste eksempelvis til, at man ikke befinder sig særligt længe i stemmelokalet, og at man heller ikke som sådan stimler sammen i valglokalet.

- Men jeg kan ikke stå her og garantere, at der ikke vil være smitte ved valget i morgen, slog han fast.

Man vil hverken blive pålagt at bære mundbind eller fremvise coronapas for at kunne afgive sin stemme til kommunal- og regionalvalget.

Annonce:

Er man smittet med corona, eller er man nærkontakt og i isolation, skal man undersøge, hvilke tiltag ens kommune har vedtaget, for at man kan stemme sikkert.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: