Brrrr: Frost, frost og så kommer sneen

I Nordjylland meldes der om glatte veje: Pas på den sorte is, der er lumsk

(Foto: Martin Lehmann)
(Foto: Martin Lehmann)

Danmark har sovet sig igennem årets koldeste nat.

- Det har helt sikkert været den koldeste nat i år, men men nu er vi jo også kun ved 3. januar. Men det er koldt med kraftig vind og mellem tre og seks graders frost i hele landet - bortset fra Nordjylland, hvor det kun er minus en til to grader, siger vagthavende meteorolog hos DMI Steen Rasmussen tidligt søndag morgen til Ekstra Bladet.

Han påpeger, at der ikke er markant forskel på dags og nattemperaturer, fordi solen ikke har nogen magt her.

- Det er om at pakke sig godt ind og huske hue, handsker og halstørklæde.

Endnu koldere syd for grænsen
Til gengæld skal vi være glade for Østersøen, som er varmere end normalt på grund efter en unormalt lun december.

- Luften fra kontinentet bliver varmet op over Østersøen, og det tager noget af den kulde, som de for alvor oplever i Nordtyskland og i Polen. Her er der mellem ti og 15 graders frost, siger den danske vejrmand.

Nordjyllands Politi advarer om glatte veje:

'De respektive kommuner i Nordjylland har i nat været ude og salte. Det udelukker ikke, at der udsatte steder kan være glat. Pas på den 'sorte asfalt'. Det er den, der er lumsk. Kør forsigtig, og kør hjemmefra i god tid', lyder det i en pressemeddelelse om situationen på vejene søndag.

Sne torsdag
Ifølge DMI kan nattens danske kulderekord sagtens nå at blive slået, efter at den bidende kulde endelig har ramt landet.

De kommende dage står den i hvert fald bare på frost, frost og atter frost.

- Der er ikke nogen ændringer lige her og nu. I dag kan der komme nogen sol hist og pist. Mandag kommer et snevejr indover de sydvestlige egne i landet, men det bliver ikke i de store mængder, siger Steen Rasmussen, som ser nogen mildning i vejret tirsdag, selv om det fortsat vil være koldt.

Senere på ugen slår vejret dog om:

- Torsdag får vi et fornyet angreb på kulden. Det starter med et snevejr i hele landet med 10-15 centimeter sne. Men man skal være hurtig, for det ser ud til, at varmen derefter slår igennem, og det slår over i regn, siger Steen Rasmussen.

Herefter bliver det igen varmere. Fredag, lørdag og søndag står den på mellem to og syv plusgrader.

32 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere