Brrrr: Her bliver det minus tre grader i weekenden

Vi skal nyde solen og de lunere temperaturer Store Bededag, for i weekenden slår det om til vintervejr

Der er gode chancer for at vågne op til rimklædte planter i weekenden og næste uge (Foto: Polfoto)
Der er gode chancer for at vågne op til rimklædte planter i weekenden og næste uge (Foto: Polfoto)

Det kan godt være, at vi snart vender snuden mod maj måned, men vejret gider ikke rigtigt følge trop med lunere temperaturer og forårsfornemmelser.

I hvert fald kan vi se frem til noget rigtig koldt, gråt og endda hvidt vejr i weekenden og starten af næste uge.

- Vi har dog lige en dag med sol de fleste steder fredag og temperaturer omkring 10 til 12 grader. Vinden er let til frisk fra nordvest i dag, siger Steen Rasmussen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Han fortæller, at der fredag måske kan falde en lokal byge i den nordøstlige del af Jylland og på Fyn, men man skal langt fra regne med store regnskyl denne Store Bededag.

Og så bliver det vinter
Desværre ser det ikke ud, som om prognoserne har ændret mening i forhold til meldingerne om, at de næste dage bliver grå og vinterlige.

- Der kommer bygevejr, og temperaturerne falder. Faktisk kan vi få nattefrost lørdag, søndag og mandag, hvor temperaturerne kan falde til minus to og tre graders frost lokalt inde i Jylland, siger Steen Rasmussen fra DMI.

Det betyder, at nedbøren om natten kan falde som slud, sne og tøsne. Om dagen kan bygerne komme som regn med hagl.

- Der er også en lille risiko for torden. Heldigvis falder nedbøren i byger, så det er meget varieret, siger den vagthavende meteorolog.

Der kan altså godt være perioder med tørvejr også de kommende dage. Det forbliver dog gråt og lidt trist at se på.

Nordlige lavtryk
Det er kolde lavtryk i den sydlige del af Skandinavien, som i øjeblikket om den kommende uge driller det danske forårsvejr.

- Det får dog ikke vinden til at blive voldsom. Den kommer til at komme fra nord lørdag og søndag, og så drejer den om i vest. Det bliver en frisk vind, der ikke er alt for kraftig, siger Steen Rasmussen fra DMI.

Et nyt lavtryk kommer ind over os mandag, og derfor kan vi godt forvente, at næste uges vejr kommer til at ligne weekendens ditto med slud og tøsne alt efter temperaturerne.

33 kommentarer
Vis kommentarer