Brugere får mystisk besked fra DBA

Et hav af brugere af DBA's app har fået en underlig besked uden forklaring

'Hack - fdsfdsf'

En såkaldt push-besked med den noget kryptiske besked er tirsdag eftermiddag væltet ind til et hav af brugere af DBA's app.

 

Flere på Ekstra Bladets redaktion har fået beskeden, og et hav af Facebook-brugere har også bestormet DBA for at få svar på, hvad årsagen er til beskeden.

'Sig mig lige, er I blevet hacket, siden alle har modtaget denne notifikation?', skriver en bruger blandt andet, mens andre skriver, at de har slettet appen af frygt for, at deres personlige oplysninger kan være i fare.

Godt en time efter de første brugere bemærkede beskeden, fortæller DBA dog, at der ikke er nogen grund til fare.

- Der er tale om en intern besked, der er blevet sendt ud ved en fejl. Så der er ikke nogen, der er blevet hacket, og der er ikke nogen fare for brugerne, fortæller Sofie Folden Lund, kommunikationschef hos DBA, til Ekstra Bladet.

Hun oplyser, at DBA nu er i færd med at oplyse kunderne på diverse sociale medier om fejlen, og at det er hensigten, at de berørte brugere vil få en ny push-besked, hvor de bliver gjort opmærksomme på, at der ikke er noget at frygte.

- Men vi beklager naturligvis, at det er sket, siger Sofie Folden Lund.

Hun forklarer, at beskeden fik den uheldige overskrift 'Hack', fordi den blev sendt i forbindelse med et såkaldt 'hackathon', hvor en gruppe tech-udviklere sidder og prøver nogle ting af, og beskeden var derfor en forkortelse af det.

- Så det er helt tilfældigt, og det har de bare kaldt sig. Der kunne lige så godt have stået 'den lyserøde elefant', siger hun.