Brunei vil stene homoseksuelle

Fra 3. april risikerer homoseksuelle i det lille sydøstasiatiske land at blive idømt stening til døden

En knælende indonesisk kvinde straffes offentligt med pisk, som den islamiske sharialov foreskriver Foto: Chaideer Mahyuddin Ritzau Scanpix
En knælende indonesisk kvinde straffes offentligt med pisk, som den islamiske sharialov foreskriver Foto: Chaideer Mahyuddin Ritzau Scanpix

Det er langt fra risikofrit at være homoseksuel alle steder i verden. Fra 3. april indfører Brunei dødsdom ved stening for homoseksualitet og utroskab, skriver det engelske medie The Guardian.

I 2014 annoncerede landets sultan nemlig, at han har til hensigt at implementere islamisk sharialov i det lille asiatiske kongedømme. Menneskerettighedsorganisationen Amnesty International opfordrer landet til øjeblikkeligt at indstille implementeringen af den fundamentalistiske lovgivning.

- At legalisere så grusomme og inhumane straffe er i sig selv rystende, lyder det fra Amnestys ansvarlige for research i Sydøstasien Rachel Chhoa-Howard i en officiel pressemeddelelse.

Sultanen, som har siddet tungt på tronen siden 1967, er i øvrigt en af verdens rigeste statsledere, da han er i besiddelse af en formue til en samlet værdi af 20 mia. dollars.

Ændringerne i landets lov betyder også, at muslimske tyve fremover kan se frem til at få en hånd og en fod skåret af som straf for deres forbrydelse. Alkohol er forbudt i landet, mens børn uden for ægteskab og udeblivelse fra den muslimske fredagsbøn straffes med fængsel.

Sharialovene vil gælde for landets muslimer, som udgør omkring to tredjedele af befolkningen.