Annonce:
Annonce:

Brutal blogger bukker under: 'Joachim B. Olsen er en tæppepisser'

Johnny Larsen har kaldt magthaverne mange skældsord: Nu bukker han selv under for sygdom

Johnny Larsen eller SygStodder, som han kalder sig på Twitter, har ikke helbredet til at fortsætte sin kamp mod magthaverne. (Foto: Tine Nørskov Sørensen)
Johnny Larsen eller SygStodder, som han kalder sig på Twitter, har ikke helbredet til at fortsætte sin kamp mod magthaverne. (Foto: Tine Nørskov Sørensen)
Annonce:
Følg Samfund

Johnny Larsen eller SygStodder, som han kalder sig på Twitter, har aldrig været bange for at stå ansigt til ansigt med magten.

Den daværende beskæftigelsesminister socialdemokratiske Mette Frederiksen, som i dag har overtaget Justitsministeriet, har han gentagne gange lagt sig ud med - også på nationalt direkte tv.

- Hun er ultraliberalist og har lagt alle socialdemokratiske ideer fra sig, siger den tidligere havnearbejder, som i to et halvt år har været blogger på Avisen.dk.

Det er den 62-åriges skrantende helbred, som nu får ham til at opgive kampen mod blandt andre 'neoliberalisten med iskoldt hjerte', som han har døbt Mette Frederiksen i sin blog.

'Mit helbred har været yderst ringe i over fire år nu, og nu erkender jeg det og bukker under', lyder afskedsreplikken fra den kræftsyge mand i hans sidste blogindlæg.

Annonce:

- Irriterer det dig ikke, at magthaverne nu kan glæde sig over, at du ikke længere er der til at kritisere dem?

- Fordi jeg holder kæft - jo, det kan du da spørge dem om. Men det er på tide at stoppe. Min psykolog og psykiater har sagt det til mig i lang tid. Jeg vil gerne opleve min yngste søn blive voksen, siger Johnny Larsen til Ekstra Bladet.

Læs også: 130.000 så med: Johnnys blog amok på Facebook

Den ældste søn på 39 har ikke sagt så meget om fars farvel til det brutale blogmiljø. Den yngste på syv har nok heller ikke forstået det endnu:

- Men han kommer til at mærke det, og hans mor er glad, siger Johnny Larsen med hæs røst.

Læs også: Joachim B om Johnny: Der må være en grænse

Joachim B. Olsen er en irriterende tæppepisser
En magtperson, som ligesom Mette Frederiksen får tæsk med Johnny Larsens syrlige, skarpe pen, ville muligvis have pyntet sig med titlen 'neoliberalist' som et adelsmærke

Annonce:

Den noget indsvundne tidligere sportsmands 'kælenavne' er dog fundet i dyrenes verden:

'Joachim B. Olsen er den der irriterende tæppepisser, der konstant bjæffer og springer op ad dine bukseben for at parre sig med et eller andet. Hans ejere bruger ham gladeligt og viser ham frem, aldrig så snart de har muligheden for det - og de er stolte af det lille kræ. De forventer faktisk, at vi andre osse synes, at det er en sød lille vovse', lyder vurderingen af folketingspolitikeren fra Liberal Alliances i ét blogindlæg.

En 'brøleabe', synes Johnny Larsen også, politikeren er.

Taler pænt til almindelige mennesker
Han vil ikke bidrage med flere skældsord om politikerne til kampen mod uretfærdighed, som han selv siger, han har kæmpet, siden han var 14 år.

Annonce:

- Jeg står ved det, jeg har skrevet, men det er ikke vigtigt, hvad jeg kalder dem. Selv om jeg har gået på Journalisthøjskolen, ligger havnearbejderens klarsprog stadig inde bag ved. Det bruger jeg, når jeg går til dem med magten - de får med grovfilen. Jeg taler pænt til almindelige mennesker.

Læs også: Kræftramt Johnny for syg til dagpenge

Samfundsrevseren lover, at han ikke holder op med at følge med, men har besluttet sig for at holde sin kæft:

- Jeg ser stadig frem til faldet for Liberal Alliance. Det er et håb. Der er jo nogle unge mennesker, som lader sig forblænde af dem, fordi de tror, det kan give dem noget frihed. De ser staten som et fængsel og forstår ikke fællesskabet.

- Det er håbløst, og vi kommer ikke nogen vegne. Jeg mener generelt, at størstedelen af politikere er uden livserfaring, menneske-kendskab og blottede for empati. De meler egen kage, og har ingen visioner. Det er hele vejen fra højre til venstre, siger Johnny Larsen.

Kuglestøder er et stort hul i en vaniljekrans
Johnny Larsen har været til møde med Christiansborg med Mette Frederiksen, hvor hun efter hans udsagn har forsøgt at overbevise ham om, at hun ikke er ultraliberalist:

Annonce:

- Jeg sagde til hende, at det er hun altså. Hun skyr ingen midler, når der pludselig lægges op til, at man skal tage nyttejob og for eksempel samle hundelorte op for at få kontanthjælp. Jeg er enig i, at man skal yde noget for at få kontanthjælp. Men det skal være på lige fod med andre på arbejdsmarkedet og ikke være tvangsarbejde, som har meget lidt med socialdemokratisk tankegang at gøre, siger Johnny Larsen.

Han har også mødt den 'kugleløse tæppepisser' i direkte tv-debatter:

- Jeg kaldte Joachim B. Olsen tæppepisser, fordi det kogte inden i mig, da han stod i en tv-debat og kaldte SF for nazister - eller nationalsocialister, men det er jo det samme. Clement Kjærsgaard gav ham en redningsplanke, og han forsøgte at bløde det op til nationale socialister, forklarer Johnny Larsen, som i samme blogindlæg kaldte den tidligere atletikudøver 'et hult brøl… et meget stort hul i en vanillekrans, et sort hul, hvor al viden og indsigt forsvinder for at være opslugt for altid'.

Læs også: Johnny Larsen skal til møde med Mette F

Johnny Larsen garanterer ikke, at han 'genopstår' som blogger, hvis hans helbred bliver bedre, men foreløbig vil han til hægterne derhjemme.

- Min psykiater har sagt, at hvis jeg ikke kan holde mig fra pennen, må jeg skrive en børnebog.

Annonce:

Kommer du til at savne Johnny Larsens blog? Skriv din kommentar nedenfor.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: