Mindre end otte år ved magten, mere end 1000 henrettelser.
Det er de brutale tal, der kendetegner Saudi-Arabiens brug af henrettelser - og tallet kan reelt være langt højere.
Det skriver menneskerettighedsorganisationerne Reprieve og European Saudi Organisation for Human Rights i en ny rapport, der bygger på egne undersøgelser, officielle udmeldinger og interviews med saudiske advokater, aktivister og pårørende.
Så brutal er Saudi-Arabiens blodprins
Omfattende praksis
Styrets hårdhændede metoder kom for alvor i spotlyset, da den saudiske journalist- og regimekritiker Jamal Khashoggi i 2018 blev myrdet og parteret på det saudiske konsulat i Istanbul.
Men væksten i antallet af henrettelser er eksploderet under styret, der kom til magten i 2015, og udgøres af Mohammed Bin Salman og hans far, kong Salman.
Siden 2015 er der nemlig foretaget 129,5 henrettelser om året - næsten en fordobling i forhold til perioden 2010-2014, hvor 70,8 personer blev henrettet af styret årligt i gennemsnit.
Blev han dræbt og parteret? Derfor skulle journalist dø
- Eksplosionen i antallet af henrettelser i Saudi-Arabien under Mohammed bin Salman er en krise, som det internationale samfund ikke kan blive ved med at ignorere, lyder det fra Reprieves direktør, Maya Foa, i rapporten.
- Hvert datapunkt i rapporten er et menneskeliv, der er blevet taget.
Landet rapporterer dog ikke til FN om dets brug af dødsstraf, hvorfor omfanget altså kan være markant højere end tallene fra rapporten indikerer.
Samtidig var 12. marts sidste år en af de blodigste i landets historie, da 81 personer blev henrettet på blot en enkelt dag.