Annonce:
Annonce:

Bryder stort tabu: - Det er ikke kun for piger

- I det øjeblik satte jeg mig ned og græd

Foto: Privatbillede.
Foto: Privatbillede.
Annonce:
Følg Samfund

Cass Clemmer er en transseksuel kunstner, der ofte taler åbent om menstruation på de sociale medier.

Cass Clemmer blev født som en pige, men ønsker i dag hverken at blive identificeret som pige eller dreng og vil helst tiltales som 'hen' (et kønsneutralt alternativ til hun eller han, red.).

Hen er fortaler for, at kvinder, der har lyst, skal fribløde, og har nu pustet til debatten ved at dele et billede, hvor hen understreger, at menstruation ikke kun er noget, der påvirker kvinder.

På billedet ser man Cass Clemmer sidde på en bænk i maskulint tøj og fribløder gennem bukserne samtidig med, at hen holder et skilt, hvor der står: 'Menstruation er ikke kun for kvinder. #BløderSomTrans.

Cass Clemmer fik sin menstruation som 15-årig og skriver, at det kan være svært og traumatisk at skulle gå igennem, når man lever som transseksuel.

- Lettelsen blev blandet med smerten. I det øjeblik satte jeg mig ned og græd. Jeg takkede Gud for, at jeg var normal, men jeg sørgede over den frihed, der nu var død, skriver Cass Clemmer om den dag, menstruationen kom for første gang.

Med menstruationen kommer puberteten, hvor kroppen langsomt tager form som en kvinde. En overgang, som Cass Clemmer frygtede.

- Alle fortalte mig, at mine hofter ville vokse. Jeg kiggede på dem og kunne ikke stoppe med at græde. 'Hvad er der galt med dig? Du bliver en kvinde, skriver Cass Clemmer videre.

Cass Clemmer håber nu, at opslaget kan hjælpe med at sætte fokus på, at menstruation blandt andet er noget, som transseksuelle personer må kæmpe med, selv om de ikke identificerer sig som kvinder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: