Brystkunstner i valgplakat-kamp mod kommunen: Giver ikke op

Københavns Kommune gav onsdag besked om, at de ville tage kunstner Søren Vilhelms ulovlige valgplakater ned. Nu vil han sætte nye op, truer han 

Her kan du se et udpluk af de frække valgplakater

100.000 kroner.

Det er så meget, som kunstneren Artpusher med det borgerlige navn Søren Vilhelm risikerer at betale i omkostninger for at have sat sine ulovlige valgplakater op rundt omkring i København.

På plakaterne er der forskellige motiver af topløse manga-kvinder, der har forskellige ting skrevet hen over brysterne - blandt andet 'je suis danois'.

Samfund TV: Viser babser i bybilledet - nu skal de ned

Københavns Kommune oplyste onsdag, at plakaterne straks ville blive fjernet fra gadebilledet.

Nu advarer Søren Vilhelm om, at han vil sætte nye plakater op. Det gør han i en mail til kommunen, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

- Vi giver ikke så let op og har yderligere 1000 valgplakater i trykken, skriver han.

The Love Party er det fiktive parti, som kunstneren har stiftet og som repræsenterer alle plakaterne. Han mener selv, at der er tale om en gave til københavnerne:

- Vi har brugt en måned og 100.000 kroner af egne midler for at forskønne København i denne kedelige valgperiode, hvor vores smukke by er skæmmet af grimme og fantasiforladte valgplakater. Tanken var, at vi københavnere skulle få et lille smil på læben på vej til arbejde og måske tænke over budskabet på vores valgplakater, skriver han videre.

Artpusher lavede samme stunt ved valget i 2011 og endte med at få en bøde på 100.000 kroner. Sagen løb dog ud i sandet, da Søren Vilhelm gav en faktura på to millioner kroner til Københavns Kommune, fordi han krævede sin ejendom udleveret, og fordi alle de indsamlede plakater var blevet brændt af kommunen.

Søren Vilhelm truer med at sætte nye plakater op. (Privatfoto)
Søren Vilhelm truer med at sætte nye plakater op. (Privatfoto)
 

20 kommentarer
Vis kommentarer