Buddhist-munk ser rødt: Tæver handicappet mand

Jeg blev vred og kunne ikke styre mig selv, lyder munkens forklaring

Munkens angreb blev filmet af et overvågningskamera, og han er nu blevet forflyttet til et andet tempel. Video: AP/Newsflare.

Det er ikke alle buddhistiske munke, der er indbegrebet af ro og selvbeherskelse.

En 38-årig buddhistmunk brød nemlig med sin ordens ellers respekterede og velkendte image, da han 8. april angreb og sparkede en mentalt handicappet mand i hovedet fire gange foran et overvågningskamera, skriver Daily Mail.

38-årige Phra Sathit mente at den mentalt handicappede mand, 30-årige Nok, havde leget for voldsomt med hans seksårige søn tidligere på dagen, og det var angiveligt grunden til overfaldet.

- Min søn bliver forordnet som munk til sommer, og han blev skadet af den måde, som de legede på. Jeg var vred og kunne ikke styre mig selv, siger Phra Sathit om grunden til overfaldet.

Efter overfaldet havde Noks mor fået nok, og hun klagede derfor over den 38-årige munk, der måtte stå skoleret overfor sin abbed.

- Den unge novice-munk har indrømmet hvad der skete ud fra det vi har set på overvågningsvideoen. Han sagde, at han har en kort lunte, og har undskyldt, udtaler abbed Phra Adisak.

- Han har været en god munk i to år, og har udført en masse godt renoveringsarbejde på templet. Man det her var uacceptabelt, og han er gået med til at forlade os.

Phra Sathit forlader derfor templet i Samut Prakan, og fortsætter sit munkeliv i cirka 80 kilometer derfra, i et tempel i Chonburi-provinsen.

153 kommentarer
Vis kommentarer