Bukkejagt gik galt: Projektil fór gennem stue tæt på familiefar

Tiltale: En 44-årig familiefar var i livsfare, da et projektil gik gennem hans stue og borede sig ind i en dørkarm

Bukkejagten var lige begyndt, da 54-årig mand valgte at gå på jagt 16. maj i fjor. Et af hans skud endte her. (Foto: Ulrik Bachmann)
Bukkejagten var lige begyndt, da 54-årig mand valgte at gå på jagt 16. maj i fjor. Et af hans skud endte her. (Foto: Ulrik Bachmann)

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

En 44-årig familiefar fra landsbyen Agerup ved Næstved var ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi livsfare, da han 16. maj i fjor klokken 21.10 netop havde rejst sig fra sofaen i sin stue og gik væk med sin bærbare computer under armen.

Det fremgår af et anklageskrift mod en 54-årig fritidsjæger fra Næstved, som tirsdag sidder på anklagebænken ved Retten i Næstved, hvor han kræves idømt fængselsstraf for det vådeskud, som politiet mener, han er skyld i.

For da manden gik gennem stuen, kom et projektil fra en Husquarna jagtriffel flyvende gennem stuen i en højde af 1,7 meter over gulvet. Manden var centimeter fra at blive ramt af projektilet, som endte i en dørkarm. I stedet slap han med overfladiske skrammer fra fragmenter fra projektilet og glasskår fra det vindue, som projektilet netop var gået gennem.

I sofaen sad mandens hustru og den ene af hans børn og så forfærdede til.

Skuddet blev affyret flere hundrede meter fra familiens hus, men strøg lige gennem stuevinduet. (Foto: Ulrik Bachmann) Krimi Vildfaren kugle strøg lige forbi familiefar - fritidsjæger sigtet

Fritidsjægeren er ikke blot tiltalt for at overtræde jagtlovens bestemmelser. Han er også tiltalt for at overskride straffelovens §252, der taler om forsætlig fareforvoldelse. Han nægter sig skyldig.

Politiet fandt projektielt i denne dørkarm. (Foto: Ulrik Bachmann)
Politiet fandt projektielt i denne dørkarm. (Foto: Ulrik Bachmann)

Alvorlige konsekvenser
Ekstra Bladet var efter vådeskuddet på besøg både hos familiefaren og hos den landmand, som havde lånt sine marker ud til fritidsjægeren, der altså var på jagt den pågældende aften.

Det var her, manden opdagede noget råvildt og afgav et skud.

Landmanden er identisk med det lokale byrådsmedlem Elmer Jacobsen (V).

- Det har været meget ubehageligt, for det var ikke ligefrem det, han havde brug for, fortalte Elmer Jacobsen til Ekstra Bladet efter epsioden.

- Det går ham jo på. Det er en fuldstændig utilsigtet hændelse, som kan få nogle alvorlige konsekvenser, fortsatte Elmer Jacobsen, som ikke selv har noget ansvar i sagen.

Troede først en pære eksploderede
Ifølge anklageskriftet var jægeren mellem 130 og 150 meter fra vildtet, da han skød. Og han havde ifølge anklagemyndigheden ikke sikret et tilstrækkeligt kuglefang - altså at skuddet i tilfælde af en forbier eksempelvis ville ramme ned i jorden.

Det medførte, 'at projektielt fortsatte over en offentlig vej og mod ejendommen, der lå i en afstand af 400-455 meter fra tiltalte, og gik igennem vinduet i en højde på ca. 1,7 meter, hvor ejendommens beboer blev ramt af fragmenter', lyder det i anklageskriftet.

- Jeg troede først, at det var en pære i lampen over bordet, der eksploderede. Men så sagde min kone, at det var et skud. Der gik vel 30 sekunder, før jeg så hullet i vinduet, sagde den 44-årige til Ekstra Bladet efter sin oplevelse.

Krimi Bukkejagt: Jæger skød hul i familiefars bluse

- Jeg var ekstremt heldig med ikke at blive ramt, fortsatte han dengang.

Og ifølge familiefaren lå både han selv og hans hustru samt datteren pludselig nede på gulvet, hvor de kravlede rundt i frygt for, at et nyt skud ville gå gennem vinduerne.

Det har vist sig, at relationerne mellem fritidsjægeren og familiefaren er tætte. Derfor ønsker familiefaren heller ikke sit navn nævnt.

Ud over kravet om en frihedsstraf til jægeren kræver anklagemyndigheden også hans jagttegn inddraget i en periode. Desuden kræves mandens riffel konfiskeret.

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

80 kommentarer
Vis kommentarer