Bulgarien sender 1000 soldater til tyrkisk grænse

Tyrkiet og Bulgarien har optrappet et samarbejde, der vil forbedre grænsekontrollen.

Bulgarien sendte torsdag 1000 soldater til landets sydøstlige grænse til Tyrkiet, hvor hundredvis af migranter har været strandet i flere døgn på den tyrkiske side, siger en højtstående embedsmand.

- Vi har indledt en plan, der skridt for skridt skal føre til indsættelse af 1000 soldater langs hele den bulgarsk-tyrkiske grænse inden den næste uge, siger en talsmand for indenrigsministeriet Georgij Kostov.

Beslutningen er truffet på baggrund af det voksende pres på grænsen, hvor 660 personer alene natten til torsdag forsøgte at komme ind i Bulgarien.

Bulgarske patruljer opdagede de personer, som forsøgte at krydse grænsen, og de alarmerede de tyrkiske myndigheder, som greb ind og bragte dem tilbage til Tyrkiet.

EU-landet Bulgarien har allerede sendt yderligere 1000 politifolk til den 260 kilometer lange grænse til Tyrkiet, som er blevet forstærket med pigtråd på en 30 kilometer lang strækning.

Bulgarien og Tyrkiet har også indgået aftaler om fælles militære politipatruljer ved grænsen.

Tyrkiske sikkerhedsstyrker begyndte tirsdag at blokere for hundredvis af mennesker, overvejende syrere, som ville krydse grænsen mellem Tyrkiet og Grækenland i grænsebyen Edirne for at komme til EU.

Det tyrkiske politi etablerede kortvarigt barrikader nær Edirne, der ligger omkring 17 kilometer fra grænsen til EU-landet Grækenland.

Hundredvis af migranter var torsdag fortsat strandet i Edirne, efter at politiet havde forhindret dem i at tage til grænsen til Grækenland og Bulgarien.

Bulgarien, der ikke er medlem af den pasfri Schengen-zone, har registreret i alt 7400 asylansøgere i år - overvejende syrere, der er kommet illegalt fra Tyrkiet.