Burka-forbud i Østrig: Politimand tvinger kvinde til at vise sit ansigt

Østrig indførte i går et burka-forbud - nu koster det ca. 1100 kroner at overtræde loven

Her går to burka-klædte kvinder gennem centrum i Berlin i Tyskland. Nabolandet Østrig har netop indført burka-forbud.(Foto: All Over Press)
Her går to burka-klædte kvinder gennem centrum i Berlin i Tyskland. Nabolandet Østrig har netop indført burka-forbud.(Foto: All Over Press)

En muslimsk kvinde blev i går af en politimand tvunget til at fjerne sit slør, så man kunne se hendes ansigt, da Østrig indførte forbud mod at bære burka eller niqab. Og fra nu af får man også en bøde på 150 euro svarende til ca. 1100 kroner, hvis man på offentlige steder er iført burka eller niqab.

Det billede kan ses i den britiske avis Daily Mail her.

Samtidigt med forbuddet mod burka og niqab er det også blevet forbudt på offentlige steder at bære elefanthuer eller f.eks. klovnemasker, der dækker ansigtet. Det er kun under særlige tilfælde, som f. eks. under kulturelle begivenheder, at det vil være tilladt. I nedenstående tegning, der stammer fra den Østrigske avis Wiener Zeitung bliver forbuddet yderligere  forklaret.

I en udtalelse fra de officielle myndigheder i hovedstaden Wien er der sagt følgende om forbuddet:

- Accept og respekt for de Østrigske værdier er nødvendigt for et succesfuldt samvær mellem den Østrigske befolkning og folk fra andre lande, der lever i Østrig.

De nye regler gælder i øvrigt også for besøgende og turister, selv om rigtig mange arabiske turister hvert år besøger Østrig.

Præsidenten i Østrig, Alexander Van der Bellen, har offentligt kritiseret loven. Han mener, at det er ‘enhver kvindes ret at gå i det tøj, som hun selv vælger’.

En burka-klædt kvinde. Det er nu forbudt i Østrig. (Foto: All Over Press)
En burka-klædt kvinde. Det er nu forbudt i Østrig. (Foto: All Over Press)
 

Valg i Østrig den 15. oktober
I det kommende valg i Østrig den 15. oktober er der dog mange, der mener, at anti-immigrations-partiet 'Frihedspartiet'(FPÖ) vil gå frem og blive det andet eller tredje største parti i Østrig. Og de kan potentielt indgå i en alliance med Østrigs Udenrigs- og Integrationsminister Sebastian Kurz, der er formand for 'Østrigs Folkeparti'(ÖVP).

Den kun 31-årige Sebastian Kurz og 'Østrigs Folkeparti' har formået at stjæle adskillige stemmer fra 'Frihedspartiet', fordi Østrigs Folkeparti er rykket mere til højre med henblik på emner, der relaterer sig til immigration.

Flere stramninger
Den nye lov omkring niqab og burka er en del af en større lovpakke af stramninger, der rammer indvandrere, immigranter og asylansøgere  i Østrig. Et andet tiltag er, at immigranter og asylansøgere skal underskrive en såkaldt 'integrations kontrakt'. Og det bliver også obligatorisk at deltage i kurser, hvor man lærer tysk samt får viden omkring Østrigske værdier.

I Østrig er der dog også mange, der er imod forbuddet mod burka og niqab, og i løbet af søndagen blev der afholdt en demonstration, hvor folk var iført et hav af forskellige masker for at demonstrere mod loven.

Her er nogle borgere fra Østrig iklædt masker i forbindelse med en demonstration søndag mod det nye burka-forbud.(Foto: Acaba/Polfoto)
Her er nogle borgere fra Østrig iklædt masker i forbindelse med en demonstration søndag mod det nye burka-forbud.(Foto: Acaba/Polfoto)
 

 

 

1 af 3 En burka-klædt kvinde. Det er nu forbudt i Østrig. (Foto: All Over Press)
2 af 3 Her er nogle borgere fra Østrig iklædt masker i forbindelse med en demonstration søndag mod det nye burka-forbud.(Foto: Acaba/Polfoto)
3 af 3 Her går to burka-klædte kvinder gennem centrum i Berlin i Tyskland. Nabolandet Østrig har netop indført burka-forbud.(Foto: All Over Press)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen