Annonce:
Annonce:

Buschauffør fyret: Brugte iPad under kørslen

En buschauffør blev fanget i at bruge sin iPad, mens han kørte på motorvej. Nu har busselskabet taget konsekvensen og fyret chaufføren. En passager filmede den ulovlige handling. Se den her:

Se videoen her
Annonce:
Følg Samfund

Busselskabet Pletten har valgt at fyre den chauffør, der brugte sin iPad, mens han med bussen fuld af passager kørte afsted på motorvejen.

Videoen af chaufføren kom frem fredag, og lørdag meddeler busselskabet, at de har afskediget den ansatte.

I en pressemeddelelse skriver selskabet:

'Vi er blevet bekendt med, at en af vores chauffører i går kørte bus og anvendte en ipad samtidig.

Hos busselskabet Pletten er sikkerheden førsteprioritet, og den pågældende chaufførs adfærd er ikke acceptabel. Vi har sammen med vores faglige organisation drøftet de passende personalemæssige konsekvenser for vedkommende chauffør, og vores samarbejde med vedkommende er bragt til ophør.'

Annonce:

Chokeret passager
Episoden med iPaden blev filmet af den 27-årige passager Nicklas Ambrosius Frank, der chokeret havde opdaget, at chaufførens opmærksomhed tilsyneladende ikke var, hvor den burde være.

- Man bliver da utryg, og jeg synes, det er meget uansvarligt. Det er jo vanvittigt, sagde han til Ekstra Bladet fredag.

Buschauffør fanget med iPad under kørsel

Nicklas havde købt en Rødbillet fra København til Jylland, da han skulle til bryllup, og han fortalte til Ekstra Bladet, at chaufføren flere gange tjekkede sin iPad, mens han kørte.

Synd for vognmanden
Busselskabet Pletten oplyser i pressemeddelelsen, at de nu vil indskærpe reglerne for selskabets andre chauffører for at undgå lignende farlige situationer.

Hos Rødbillet har de ligeledes meldt ud til alle deres underleverandører, at reglenre skal skærpes.

- Vi har sendt filmen med chaufføren ud til vores samarbejdspartnere og gjort det klart, at det er uacceptabelt, siger Thomas Hintze, der er direktør for Rødbillet.

Rødbillet oplyste fredag, at de ikke længere ønskede at bruge chaufføren, men de har ingen planer om at afbryde samarbejdet med Busselskabet Pletten.

- Vi håber, situationen er en enlig svale, og jeg synes, det er synd for vognmanden, at de havner i sådan en situation, men vi fortsætter samarbejdet med dem, siger Thomas Hitze.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: