Buskontrollører får kamera i uniformen

Movias kontrollører bærer fra torsdag kamera, som skal forebygge vold og trusler, der er et stigende problem

Vold og trusler mod kontrollørerne i de sjællandske busser er et stigende problem, og derfor giver trafikselskabet Movia nu sine billetinspektører et kamera med på arbejde.

Fra torsdag vil kontrollørerne blive udstyret med såkaldte bodycams, som er integreret i deres uniform, fortæller Movia i en pressemeddelelse.

- Vi vil højne sikkerheden og skabe mere tryghed ved at sætte kameraer på uniformerne. På den måde kan vi sænke det stigende antal voldsepisoder mod vores kontrollører og få skabt et bedre arbejdsmiljø for dem, begrunder centerchef Søren Englund.

Han påpeger, at i tilfælde, hvor kameraerne ikke har præventiv effekt, kan optagelserne hjælpe politiets efterforskning.

Kameraerne filmer ikke konstant, men kan aktiveres af kontrollørerne, hvis de føler sig truet. Optagelserne opbevares i 14 dage, hvorefter de slettes.

Systemet indføres efter det i et halvt år har været på prøve hos Movias 16 kontrollører som reaktion på et stigende antal voldsepisoder over de seneste år.

- Bodycams er et af flere initiativer, vi har sat i gang for at øge sikkerheden. Vi håber, at de kan være med til at sikre, at billetkontrollen kan foregå i god ro og orden til glæde for både vores personale og for de øvrige passagerer i bussen, siger Søren Englund.

Movia har ladet sig inspirere af erfaringer fra Sverige og England, hvor bodycams ifølge selskabet har begrænset volden mod parkeringsvagter.

Trafikselskabets mål er at reducere antallet af voldsepisoder mod kontrollører med 20 procent.

Movias busser har i forvejen fastmonterede kameraer, men modsat de nye bodycams optager disse ikke lyd.

0 kommentarer
Vis kommentarer