’Busruter uden køreplan er jo hul i hovedet’

Hvorfor kører A-busser så ofte i flok? En pendler taler ud.

Lars Bach, journalist, hader A-busserne i København. Det er de busser, der kører tit og ofte og bruges af mange til og fra arbejde.

Had til A-busser- er det noget, vi kan snakke om, Lars Bach?

- Der er ikke så meget at snakke om.

Men hvad sker der? Kommer busserne ikke?

- Jo, men hvornår? Hele konceptet med busruter uden køreplaner er jo hul i hovedet! Når du står der og venter, og det pisser ned, er det vel rart at vide, om der går to eller tolv minutter. Og i myldretiden kommer der pludselig tre busser i kortege! Det må så betyde, at den første er 12 minutter forsinket, den midterste kører til tiden, og den tredje er 12 minutter for tidligt på den? Hvor genialt synes I selv, det går, DOT (Din Offentlige Transport, red.)?

Så der findes faktisk en køreplan med minuttal. Den bliver bare ikke overholdt?

- Ja, ja, den findes da! På stopperstederne kan du læse, at hvis du sender en SMS med stoppestedsnummeret til DOT, kan du ’følge bussen på farten’ (AAARRRGGGHHH). Men hvad får du retur? EN FUCKING KØREPLAN! Som ikke kan læses på en telefon. Busafgange fra det aktuelle stoppested den næste time! Ku’ de ikke bare printe den ud og hænge den på stoppestedet – lidt lissom man gjorde, før nogen opfandt A-Busserne.

Hvor tit kører du A-bus, og hvor ofte sker det der?

- Jeg kører A-bus to gange om dagen, til og fra arbejde. Og hvor tit sker det? Kortegekørsel, tre gange om ugen – når jeg skal med. Men kig dig rundt i gadebilledet, og du vil jævnligt se endeløse rækker af A-Busser på samtlige ruter. Men jeg har fundet en løsning. For mens DOT åbenbart ikke aner - eller i hvert fald ikke vil fortælle - hvornår deres busser kører, så har man ovre i Californien, hos Google, fundet ud af det, så jeg tjekker Google Maps, der står det …

Så DOT bør kopiere oplysninger om sig selv og sine busser fra Googles?

- Ja.

Men hvad skal der til for, at du kommer over dit had?

- Jamen, DOT kunne jo begynde at sætte køreplaner ved stoppestederne, så jeg kan se, hvornår bussen kører -  OG få lavet en app til min telefon, der virker, så jeg kan se, hvornår næste bus kører, om den er forsinket osv. Så måske …

13 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere