Busstrejke: Arriva erkender fejl, men tvinger chauffører i arbejde

Arriva vil ikke diskutere problemerne, før chaufførerne igen sidder i busserne

En strejke blandt buschaufførerne hos Arriva Gladsaxe har betydet, at en række busser ikke har kunnet køre deres sædvanlige ruter i dag.

Chaufførerne genoptager dog arbejdet fra midnat, fordi Arriva ellers nægter at diskutere problemerne.

- Vi har en forventning om, at dem, der kører vores A-buslinjer, genoptager arbejdet her til midnat, og at de øvrige linjer genoptages i morgen tidlig, når den første bus skal ud at køre, siger Martin Wex, der er kommunikationschef hos Arriva.

Er det fordi, i er kommet til enighed om noget?

- Nej, tværtimod.

- Når de har genoptaget arbejdet, så vil vi gerne snakke med dem om de problemer, de har påpeget, og se om vi kan finde en løsning på dem, fortæller kommunikationschefen.

En af de strejkende chauffører, Ekstra Bladet tidligere har talt med, bekræfter, at de genoptager buskørslen fra midnat.

- Firmaet vil ikke forhandle, før vi er ude at køre, siger chaufføren, der ønsker at være anonym.

Buslinje 2A er en af dem, der holder stille mandag morgen, efter chauffører har nedlagt arbejdet. (Arkivfoto: Jens Dresling) Samfund Strejkende buschauffør: Vi bliver behandlet som skolebørn

Ikke godt nok

Martin Wex fortæller, at busselskabet erkender, at der har været fejl i vagtplanen, og at chaufførerne selvfølgelig ikke skal arbejde ud over de 11 timer, som er reglen.

- Vi har ikke været dygtige nok, siger Martin Wex til Ekstra Bladet.

Han forklarer yderligere, at de er i gang med at undersøge de resterende punkter, chaufførerne er utilfredse med. På chaufførernes liste står der blandt andet, at de er vrede over bussernes dårlige tilstande, at de fagligt valgte tillidsrepræsentanter ikke gør deres arbejde godt nok, og de føler sig truet og forfulgt af ledelsen.

Til de punkter siger Martin Wex, at de er i gang med at gennemgå fejlmelde-sedlerne på busserne, men at de fagligt valgte ikke er deres ansvar. Derudover understreger kommunikationschefen, at man ikke kan genkende det billede, chaufførerne tegner af ledelsen.

- Vi kan overhovedet ikke genkende, at det skulle være tilfældet. Men jeg håber da på, at vi i morgen bliver klogere på, hvad de mener med det, siger Martin Wex.

Chaufføren er glad for at høre, at Arriva erkender fejlen i vagtplanerne og ser frem til at høre fra ledelsen i morgen. Chaufføren forstår dog godt, at kommunikationschefen ikke mener, at der er et problem med ledelsen måde at behandle chaufførerne på.

- Det skal han jo sige. Og han sidder også et helt andet sted. Men det er altså det, chaufførerne oplever. Otte buslinjer kører ikke mandag. (Foto: Jens Dresling/privatfoto) Samfund Derfor strejker buschaufførerne

Otte buslinjer kører ikke mandag. (Foto: Jens Dresling/privatfoto) Samfund Derfor strejker buschaufførerne

0 kommentarer
Vis kommentarer