Byråd godkender: Socialt udsatte unge placeres på plejehjem

Egedal Kommunes byråd har vendt tommelfingeren om til en plan om at lade unge, der er færdigbehandlet for psykiske eller andre sociale problemer, flytte ind på plejehjem

Trine Villemanns mor er dement og bor på Porsebakken i Egedal Kommune. I fremtiden bliver hun nabo til syv unge mennesker, der netop er færdigbehandlet for psykiske eller andre sociale problemer. Privatfoto
Trine Villemanns mor er dement og bor på Porsebakken i Egedal Kommune. I fremtiden bliver hun nabo til syv unge mennesker, der netop er færdigbehandlet for psykiske eller andre sociale problemer. Privatfoto
Følg Samfund

Inden længe vil syv unge personer, der er færdigbehandlet for enten psykiske eller sociale problemer, flytte ind på plejehjemmet Porsebakken i Egedal Kommune lidt vest for København.

Det besluttede byrådet på et møde onsdag aften.

Mandag kunne Ekstra Bladet ellers beskrive, hvordan både beboere og pårørende frygter, at det nye naboskab vil skabe problemer, mindre tryghed og decideret usikkerhed på Porsebakken.

- Jeg føler, at kommunen spiller russisk roulette med min mors liv, sagde Trine Villemann mandag til Ekstra Bladet.

Hun optræder normalt i medierne som royal ekspert, men i denne sag udtaler sig, fordi hendes demente mor er beboer på Porsebakken.

Socialt udsatte skal bo på plejehjem: 'Kommunen spiller russisk roulette med min mors liv'

Ældresagen skeptisk
Heller ikke hos Ældresagen er man videre imponeret over Egedal Kommunes plan for plejehjemmet.

- Det her er ikke hensigtsmæssigt. Blandt andet fordi, der ikke føler personale med. Plejehjem generelt er meget pressede på personale for tiden, og risikoen her er, at det plejehjemspersonalet skal bruge tid og ressourcer på de syv unge, der kommer ind, og det er hverken hensigtsmæssigt for de unge eller de ældre, siger konsulent i Ældresagen Anna Wilroth til Ekstra Bladet.

- Hverken de unge eller de ældre er blevet spurgt, så beslutningen er blevet truffet helt uden at høre dem, tilføjer hun.

10 personer mangler bolig
Planen, der blev godkendt onsdag, er at lade syv unge mennesker flytte ind i en fløj af plejehjemmet, der for tiden står tom. Her får de hver et værelse på 22 kvadratmeter med eget bad, mens de skal deles om et fælles køkken.

De unge mennesker kommer fra et bosted, hvor de har været i behandling. Før de kan forlade bostedet og dermed lade andre komme til, skal de dog tilbydes en ny bolig i kommunen.

Alt i alt står 10 personer i Egedal Kommune lige nu klar til at forlade bostedet, hvoraf de syv vil kunne få bolig på Porsebakken.

Utryghed over for det kendte
Egedals borgmester, Willy Eliasen (V), fortæller ifølge Lokalavisen/Egedal, at der vil blive opsat en afskærmning på plejehjemmet mellem den afdeling, hvor de ældre bor, og hvor de unge kommer til at bo.

I mandags manede han desuden til besindighed i Ekstra Bladet.

- Det jo det, som vi ofte støder på, nemlig at folk over for det ukendte er utrygge, sagde borgmesteren blandt andet og tilføjede:

- Jeg vil garantere, at det vil blive fulgt meget nøje, sådan at både de ældre og de yngre kan føle sig tilpasse.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.