Annonce:
Annonce:

Camilla 'hængt ud' af kommune: Usmageligt!

Et opslag på Facebook fra Odsherred Kommune har fået borgerne til tasterne i kommentarsporet

Denne reol er blevet smidt af Camilla langs vejkanten i Odsherred Kommune. Foto: Odsherred Kommunes Facebook
Denne reol er blevet smidt af Camilla langs vejkanten i Odsherred Kommune. Foto: Odsherred Kommunes Facebook
Annonce:
Følg Samfund

Mandag eftermiddag delte Odsherred Kommune et billede på Facebook af en reol og noget pap, der var blevet smidt langs vejkanten.

I forbindelse med kommunens opråb til borgere om ikke at smide affald, brugte de navnet på vedkommende, der havde efterladt tingene.

Opslaget har både modtaget kommentarer fra borgere, der finder det sjovt af kommunen at udforme opslaget på den måde. Dog har det også fået nogle til at råbe op om direkte udskamning af den pågældende borger.

Eksempelvis skriver Niklas, at det er 'usmageligt af den formynderiske kommune', og at man burde 'kunne hjælpe hinanden i stedet for at hænge hinanden ud'.

Også Louis skriver, at han ikke 'bryder sig om, at en offentlig myndighed hænger en navngiven borger ud på Facebook'.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Annonce:

Gjort hende en tjeneste
Kritikken består i, at det føles unødvendigt for nogle borgere, at de bringer et fornavn i opslaget, når det ikke er pointen.

Teamkordinator, Kåre Ghisler Fuglsbjerg, er ikke enig i det udsagn.

- Vi siger jo ikke, hvem det er. Jeg ved ikke, hvor mange Camilla'er der bor i Danmark, men det er svært at finde frem til lige præcis hende, som vi har haft dialog med efterfølgende. Er det at udskamme en helt anonymiseret person?, siger han.

Men kunne man ikke bare have smidt det ud som en servicemeddelelse, hvor man pænt bruger eksemplet til at illustrere, at man ikke skal smide skrald i naturen - uden at bruge navnet?

- Man kan jo godt diskutere kommunikationsformen, men det er jo anonymt.

Er det helt anonymt, når fornavnet stadig fremgår?

- Jeg mener ikke, man kan finde frem til hende alligevel. Og det er jo egentlig heller ikke pointen med opslaget, om navnet er der eller ej.

Men er det ikke præcist derfor, at det synes en smule unødvendigt at bringe navnet, hvis det ikke er pointen?

Annonce:

- Jeg synes ikke, vi har hængt nogen ud. Og vi har gjort hende en tjeneste, fordi nu slipper hun for at betale for, at vi rydder det op.

Og det kunne et opkald ikke have gjort?

- Vi har forsøgt at få fat i hende efterfølgende. Det har ikke lykkedes os. Jeg kan ikke følge stemningen i kommentarsporet, og vi ville bare gerne sætte fokus på, at man skal lade være med at smide skraldet ud i det offentlige rum.

Efter episoden med Camilla har Odsherred Kommune lavet en opfølger, hvor de netop forklarer, hvorfor de valgte at bringe navnet. Opslaget kommer også i forbindelse med, at der er fundet et komfur på en parkeringsplads.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: