Canada tvinger Fox News til at slette tweet om moské-angreb

Fox News kritiseres for at skabe frygt i befolkningen med dækning af angreb mod moské i Quebec

Den canadiske premierminister Justin Trudeau. Foto: Adrian Wyld/The Canadian Press via AP, POLFOTO
Den canadiske premierminister Justin Trudeau. Foto: Adrian Wyld/The Canadian Press via AP, POLFOTO

Den canadiske premierminister Justin Trudeaus kontor langer ud efter den amerikanske tv-station Fox News for at bringe falske nyheder om et skudangreb i Quebec, som kostede seks mennesker livet.

Det sker, efter at Fox News bragte et tweet, hvor de beskrev gerningsmanden bag skudattentatet mod en moské som en person af "marokkansk afstemning".

Trudeaus kommunikationsdirektør, Kate Purchase, krævede herefter, at Fox News fjernede informationen, da politiet havde afkræftet, at manden havde noget med skudangrebet at gøre.

Nyhedsbureauet AFP har fået fat i et brev fra kommunikationsdirektøren sendt til den administrerende direktør fra Fox News, Bill Shine, hvor hun anklager tv-kanalen for at misinformere.

- Tweetet indeholder forkerte oplysninger og er skrevet i et sprog, der giver en fejlagtig opfattelse af, hvem der har begået terrorangrebet mod moskéen i Quebec, står der i brevet.

- I løbet af dagen er det kommet frem, at dette er falsk information. Faktisk har det vist sig, at gerningsmanden er en 27-årig fransk-canadier, ikke en mand af marokkansk afstamning.

Efter brevet har Fox News slettet tweetet, hvor gerningsmanden beskrives som marokkansk.

Seks personer blev dræbt ved skudangrebet søndag aften i Quebec, og yderligere otte personer blev såret. En 27-årig mand fra Quebec blev mandag sigtet for de seks drab og yderligere fem drabsforsøg.

- Disse tweets fra Fox News udtrykker mangel på respekt for de seks ofre og for deres familier ved at sprede fejlagtig information og ved at spille på politik og sprede frygt i vores samfund, skriver Purchase videre i brevet.

14 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere