Carlsberg skrotter fadøls-flop

Carlsberg har stoppet produktionen af fustager til Draughtmaster. Dermed er det slut for det stort anlagte fadølsanlæg til hjemmet

Sådan brugte du den opdaterede Draughtmaster 10. (Video: Carlsberg)

Carlsberg har stoppet produktionen af fem-liters fadølsfustager til OBH Draugthmaster. Det fortæller Carlsbergs kommunikationsdirektør Jens Bekke til Ekstra Bladet.

Dermed er det slut for det stort anlagte fadølsanlæg til hjemmet, som blev lanceret med pomp og pragt op til julen 2006.

- Vi har holdt liv i det så længe som muligt. De seneste år med underskud. Nu gik den ikke længere. Det er beklageligt, men svært at gøre noget ved, siger Jens Bekke.

Den fik ellers ikke for lidt med Peter Frödin og Kirsten Lehfeldt i tv-reklamer, hvor det blev fortalt, at nu havde danskerne 'Endelig noget at komme hjem til.'

- Det sælger rigtig godt. Vi har udsolgt, så snart de kommer ind. Vi har solgt rigtig mange, sagde en unge dame i Illums afdeling for køkkenudstyr dengang til Information.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Draughtmaster som den så ud, da den stadig kunne skænke fadøl. (PR foto)
Draughtmaster som den så ud, da den stadig kunne skænke fadøl. (PR foto)

I 2009 skrev Ekstra Bladet, at 40.000 danskere havde investeret 1299 kroner i hjemmefadølsanlægget, men så begyndte gassen også at gå af fustagen.

Tre ud af fire dagligvarebutikker førte ikke fustagerne, selve anlægget var besværligt at bruge og blev heglet ned i en el-test.

- Energiforbruget for at holde øllet koldt i fadølsanlægget er mere end 20 gange så højt, som hvis fadøllet lå i et køleskab i energiklasse A+, sagde projektleder Christian Lüders fra Elsparefonden til Information.

- Salgsmæssigt blev det aldrig den helt store succes. Og til sidst kunne fustagerne kun købes i SuperBest og Meny. Grænsesalget stoppede for fem måneder siden. Det er svært, når butikkerne ikke vil sælge produktet, erkender Jens Bekke i dag til Ekstra Bladet.

- Produktet har nok ikke været godt nok. Det brugte meget strøm og larmede, siger han.

Han synes dog, at levetiden på næsten ni år er acceptabel, når det ses i lyset af, at mange køkkenmaskiner lever fem-otte år.

- Men det er beklageligt. Vi kunne bare ikke holde det i live længere, siger Jens Bekke.

87 kommentarer
Vis kommentarer