Carsten var anklaget for chikane: - Jeg er overrasket over politiets grundløse sigtelser

Carsten Anhøj var sigtet for at chikanere et lesbisk par i Mariager, men nu er sigtelserne droppet, og sagen er lukket. Carsten Anhøj er lettet, men bekymret over politiets grundløse sigtelser

Carsten Anhøj er ikke længere sigtet i sagen om chikane af Tulle Krøyer og hendes familie i Mariager. Foto: DR Dokumentar
Carsten Anhøj er ikke længere sigtet i sagen om chikane af Tulle Krøyer og hendes familie i Mariager. Foto: DR Dokumentar

En nat i oktober 2014 blev Tulle Krøyer angiveligt chikaneret af en mand i sin egen have. Den forurettede kvinde identificerede manden som værende Carsten Anhøj - en familiefar, der, ligesom Tulle Krøyer og hendes familie, bor i Mariager. Carsten Anhøj har været i sigtet i sagen i mere end 400 dage, men nu er sigtelserne droppet, og sagen er lukket.

Artiklen fortsætter under videoen

Se interview med Tulle Krøyer fra marts 2015, hvor Carsten Anhøj stadig var sigtet for chikane. (Video: Ernst Van Norde)

Forløsning efter 16 måneder
Carsten Anhøj har været sigtet i Mariager-sagen i 16 måneder på baggrund af Tulle Krøyers udsagn, men nu er sigtelsen droppet.

- Jeg er lettet over, at den endelige afgørelse nu er kommet, men jeg sidder også tilbage, og finder det rystende, at politiet har trukket mig igennem sådan en 16 måneders sigtelse uden skyggen af bevis, siger Carsten Anhøj til Ekstra Bladet.

Beviset i sagen var Tulle Krøyers øjenvidneberetning, men den blev der sået tvivl om i DR-dokumentaren 'Løgn eller chikane i Mariager', hvor man fandt frem til, at Tulle havde set et billede af Carsten Anhøj inden hun identificerede ham hos politiet.

- Jeg er overrasket over, at man overhovedet foretager en sigtelse på den baggrund. Det andet er så, at man opretholder sigtelsen i 16 måneder. Det er rystende, siger Carsten Anhøj.

 

Grundløs sigtelse?
Nu er sigtelsen droppet, og Carsten Anhøj kan endelig lægge sagen bag sig. Eller kan han? Han er nemlig bekymret for den måde, som hans sag er blevet behandlet på.

- Jeg kan godt lægge det bag mig - det skal jeg. Et er, at man ikke kan gardere sig mod mennesker, der er fyldt med had os løgn, og finder på at sige sådan nogle ting. Noget andet er, om det er rimeligt at politiet foretager sig den her slags grundløse sigtelser. Hvis det her er et symptom på politiets efterforskning i andre sager, så er det dybt betænkeligt, siger Carsten Anhøj, som på den anden side er glad for den debat, som DR-dokumentaren førte med sig.

- Det har haft enorm betydning, at en journalist har formået at lave undersøgende journalistik, hvor vedkommende har sat sig ind i detaljerne i den her sag. Især i de første måneder efter sigtelsen, siger han til Ekstra Bladet.

Tilbage i 2014 var Mariager fyldt med regnbuefarvede bannere og flag, da folk kom og støttede op om Tulle Krøyer, som have oplevet chikane i forbindelse med at være lesbisk. Dengang forklarede den rørte kvinde, hvordan en mand var trængt ind i hendes have, og havde råbt forbandelser efter hende. Denne mand identificerede hun senere som Carsten Anhøj, som var sigtet i 16 måneder.  

92 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere