Annonce:
Annonce:

Cathrine og familien er fanget i rejsekaos: 'Jeg har snart ikke flere tårer tilbage'

Feriegæster, der er rejst med selskabet Detur, er havnet i et stort kaos, hvor de pludselig bliver opkrævet flere tusinde kroner for hotelværelser, de ellers har betalt. En grotesk og voldsom situation, fortæller Cathrine, der er afsted med sin familie

Cathrine fortæller, at hun aldrig kommer til at glemme den voldsomme oplevelse. Privatfoto.
Cathrine fortæller, at hun aldrig kommer til at glemme den voldsomme oplevelse. Privatfoto.
Annonce:
Følg Samfund

Ved du noget? Så send en mail til journalisten her.

 

- Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi regnet med, jeg nogensinde ville blive bragt i den her situation. Og der er fire børn, der bare har været så bange. Det har været så utrygt og så ubehageligt.

Sådan fortæller Cathrine Bille, da Ekstra Bladet fanger hende fra over telefonen fra Tyrkiet. Hun er sammen med sin familie ufrivilligt blevet en del af det kaos, der foregår med rejseselskabet Detur.

Et kaos, hun selv beskriver som grotesk, urealistisk og voldsomt.

De første dage af ferien gik upåklageligt. Privatfoto.
De første dage af ferien gik upåklageligt. Privatfoto.

Låst værelse
Alt åndede ellers fred og idyl, da Cathrine, hendes mand, svoger, svigerinde og svigermor for ni måneder siden planlagde ferien, som deres i alt fire små drenge i alderen 2-8 år også skulle med på. De betalte 50.000 for pakkerejsen, som inkluderede både fly og hotel.

Annonce:

Søndag satte familien forventningsfuldt kursen mod Antalya. De første dage af ferien går fint.

Indtil torsdag eftermiddag. Her kommer familien efter en tur ved poolen tilbage til hotelværelset og opdager, at døren er låst

Her ses tre af børnene, der er med på ferien. Privatfoto.
Her ses tre af børnene, der er med på ferien. Privatfoto.
.

Da de undrende henvender sig i receptionen, får de at vide, at Detur ikke har betalt deres regning til hotellet. Hvis familien fortsat vil bo på hotellet, skal de derfor betale 40.000.

- Hotelpersonalet truer os med, at hvis vi ikke betaler, så må de kontakte politiet, og hvis vi vælger at stikke af, så vil vi blive efterlyst af politiet og vil ikke kunne komme ud af landet, fortæller en chokeret Cathrine Bille.

- Vi står der med fire små børn, og ingen af os aner, hvad vi skal. Vi sidder i vådt badetøj i lobbyen. Vi har ikke engang så meget som en ren ble til den lille, og der er vagter, der står og holder øje med os.

Annonce:

Fem minuter til nedpakning
Familien vil ikke betale de 40.000 kroner og forsøger at forhandle med hotelpersonalet. Cathrines mand og hans bror bliver hevet til side, og aftalen bliver, at de får lov at få adgang til værelset i fem minutter for at pakke deres ting sammen - hvis de vel og mærke betaler 15.000 kroner. Familien ser ingen anden udvej end at indvillige.

Cathrines mand og hans bror blev trukket til side af hotelpersonalet, der ville 'forhandle med dem i enerum.' Privatfoto.
Cathrines mand og hans bror blev trukket til side af hotelpersonalet, der ville 'forhandle med dem i enerum.' Privatfoto.

Efter nedpakning under skarp bevogtning af en vagt - og uden mulighed for at få tørt tøj på - bliver familien kørt til lufthavnen for at tjekke, at de stadig er booket til deres fly hjem søndag. Situationen synes uoverskuelig, og trods utallige opkald og mails lykkes det ikke familien at få kontakt til Detur.

- Klokken er 22 om aftenen. Ingen af børnene har fået noget at spise siden klokken 12 om formiddagen. Vi står i lufthavnen iført badeshorts og badedragt stadigvæk. Og vi ved ikke, hvad der skal ske, siger Cathrine Bille, der har rejst med Detur fire gange før og aldrig oplevet problemer.

Hele familien havde set frem til ferien i ni måneder. Privatfoto.
Hele familien havde set frem til ferien i ni måneder. Privatfoto.

- Jeg føler mig fuldstændig tom indvendig, tårerene triller bare, og jeg har snart ikke flere tårer tilbage. Jeg føler mig sådan en blanding af forrådt, frustreret og vred. Jeg kan slet ikke sætte ord på, hvilke følelser jeg har i kroppen.

Annonce:

Over 100.000 for rejsen
Familien ved fortsat ikke, om de kan komme med flyet hjem søndag. De har indkvarteret sig på et hotel i nærheden af lufthavnen, så de flere gange om dagen kan tage derud for at holde sig opdateret.

- Så lige nu står vi en situation, hvor vi har betalt 50.000 for vores rejse, vi er blevet presset til at betale 15.000 med trusler om, at hvis vi ikke gør det, så bliver vi meldt til politiet. Vi kan ikke komme i kontakt med vores rejseselskab, vores egen forsikring dækker ikke noget, fordi der ikke er nogen konkurs.

- Vi kan intet gøre. Og nu har vi et hotel, vi også har betalt for. Det her kommer til at koste os langt over 100.000, inden vi kommer hjem.

Der har været meget ventetid, efter kaosset begyndte. Privatfoto.
Der har været meget ventetid, efter kaosset begyndte. Privatfoto.

Sovet på passet
Dagen derpå fortæller den 30-årige mor til to, at ingen kunne falde til ro i nat.

- Vi har bare ligget og overvåget børnene og har nærmest sovet på vores pas, fordi det har været så ubehageligt, og fordi man har den her trussel med de tyrkiske myndigheder over hovedet, lyder det fra Cahtrine Bille, som fortsat intet har hørt fra rejseselskabet.

Annonce:

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Detur om familiens situation.

De er endnu ikke vendt tilbage, men har tidligere sendt et kryptisk svar om, at selskabet 'starter forfra' med en kapitalrekonstruktion, men at gæsterne ikke selv skal betale for deres ophold, da det allerede er forudbetalt.

Læs mere om svaret og forvirringen her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: