Annonce:
Annonce:

CBS i strid med reglerne: Skal betale 692.000 kr. tilbage

Pengene blev tildelt som et engangsvederlag til en afgået rektor

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen modregner nu CBS for et beløb svarende til vederlaget. Foto: Bjarke MacCarthy/CBS
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen modregner nu CBS for et beløb svarende til vederlaget. Foto: Bjarke MacCarthy/CBS
Annonce:
Følg Samfund

Det var i strid med reglerne, da Copenhagen Business School (CBS) betalte en afgående rektor et engangsvederlag på 692.000 kroner.

Det konkluderede Rigsrevisionen i en rapport fra august, og nu meddeler Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse, at man kræver hele beløbet tilbage fra CBS.

Statsrevisorerne har ifølge pressemeddelelsen fundet det 'meget utilfredsstillende', at CBS tildelte den afgåede rektor vederlaget.

CBS og den daværende bestyrelsesformand var ifølge rapporten klar over, at udbetalingen var i strid med reglerne, og Rigsrevisionen skrev derfor i sin rapport, at 'Uddannelses- og Forskningsministeriet bør kræve den del af tilskuddet tilbagebetalt, som er anvendt i strid med reglerne'.

Fik udbetalt to beløb
Ifølge Altinget, der tidligere har skrevet om sagen, drejer det sig om den daværende rektor i 2019, Per Holten-Andersen.

Annonce:

Han forlod det år posten, og ifølge mediet fik han både engangsvederlaget på 692.000 kroner og et fratrædelsesbeløb på cirka 800.000 kroner.

Rigsrevisionen bemærker i rapporten, at man ikke kan få udbetalt de to ting samtidig.

Altinget skrev i august, at det var daværende bestyrelsesformand Karsten Dybvad, der godkendte udbetalingen.

Han handlede i god tro, skrev han i en mail til mediet. Beløbene stod i rektorens kontrakt, og man var af den opfattelse, at alt var i orden.

'Ansvaret for indgåelsen af kontrakten er mit, og jeg tager naturligvis Statsrevisorernes og Rigsrevisionens kritik til efterretning og afventer CBS's afklaring af sagens afslutning,' skrev han i en mail til Altinget.

Ikke så meget at rafle om
CBS bliver nu modregnet et beløb svarende til vederlaget, oplyser ministeriet.  

- Der er ikke så meget at rafle om. Statslige tilskud skal anvendes korrekt. Engangsvederlaget til den afgåede rektor på CBS blev udbetalt i strid med reglerne, og opfordringen fra Rigsrevisionen om et tilbagebetalingskrav er ganske klar.

Annonce:

- Jeg er tilfreds med, at Uddannelses- og Forskningsstyrelsen reagerer, siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) i pressemeddelelsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: