Champagnemand sprøjter millioner i danske Vivino

Det danske app Vivino får nu tilført 171 millioner kroner fra blandt andet champagnemand og dansk Skype-milliardær

Endnu en dansk iværksættersucces kan nu sige goddag til millioner i spandevis. Denne gang er det app'en Vivono, der har fået tilført 171 millioner kroner i kapitalindsprøjtning fra en række investorer anført gennem SCP Neptune International af den belgiske Christophe Navarre, rigmand og topchef i Möet Hennessy, som står bag de kendte champagnemærker Dom Pérignon og Moët.

Vivino er blevet berømt for at lade almindelige mennesker scanne deres vin, hvorefter de lynhurtigt har mulighed for at se, hvad andre synes om vinen, og hvad den koster.

Verden skal erobres

Med investeringen fra rigmændene er meningen nu, at Vivino skal angribe markeder i USA, Italien, Frankrig, Spanien, Belgien og Tyskland.

- Investeringen skal være med til at sætte ekstra turbo den vækst, vi har. I 2015 fik vi besvist, at vi kan tjene penge. Nu er det planen, at denne investering skal bruges på endnu mere markedsføring, så vi kan få flere brugere, siger Theis Søndergaard, der er direktør i Vivino, og som har stiftet selskabet sammen med Heini Zachariassen.

De to ejer fortsat mere end halvdelen af selskabet:

- Men det er klart, at de nye investorer har fået en ejerandel, men vi ønsker ikke at fortælle, hvor meget, siger Theis Søndergaard.

Selv om Vivino er gratis for brugeren, tjener folkene bag penge på, at folk køber vin via app'en.

13 millioner brugere

- Hvis brugerne klikker på de links, som er i forbindelse med en vin, tjener vi penge på at få noget af det salg, som det giver, siger han.

Det er imidlertid ikke første gang, at Vivino får tilført millioner. I 2011 investerede den danske venturefond Seed Capital i app'en, ligesom den danske skype-milliardær Janus Friis som den første skød penge i projektet.

'Da vi investerede tilbage i 2011 havde de 12.000 brugere – nu har de 13 millioner. Vivino har sat sig tungt på det globale marked og tallene går i den helt rigtige retning. Og så er markedet gigantisk. Vivinos potentiale er kæmpestort, teamet kan eksekvere, og derfor er vi også med i denne investeringsrunde,' skriver general partner i SEED Capital, Lars Andersen, i en mail til Ekstra Bladet.

Svenske Creandum og britiske Balderton Capital deltager som investorer.

Vivino har fortsat hovedkvarter i København, men moderselskabet ligger nu i San Francisco, USA.

6 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere