Chancen for hvid jul er....

Beklager - regn og blæsevejr den næste måneds tid

Chancen - eller risikoen om man vil - for en hvid jul i år er ifølge DMI nærmest lig nul procent. Glem alt om julemandens kanekørsel.

Vejrprofeterne vurderer, at et mildt lavtryksvejr med regn og blæst fortsætter mindst en måned frem. For meteorologerne er det en kedelig vejrperiode.

Selv stormen Alexander fredag, som de havde set frem til, fik kun bornholmerne 'glæde af'.

Tjek din lokale vejrudsigt på Vejret.dk

- Vi holder den lune strømning fra vest og sydvest, og det giver ikke sne. Kommer der alligevel en lille smule, så smelter det lige så hurtigt, som det falder, siger vagthavende meteorolog hos DMI Henning Gisselø til Ekstra Bladet.

- For meteorologer er det kedeligt?

- Det ved jeg ikke. Det kommer an på, hvor meget variation der bliver. Det mest kedelige vejr er i virkeligheden et sommerhøjtryk med 25 graders varme i tre uger.

Her ses Storebæltsbroen i stormen (Foto: Per Rasmussen) Samfund Sådan ramte blæsevejret Danmark

- Siger du virkelig det?

- Det er dejligt for alle andre. Men når man sidder som meteorolog på arbejde, så er det det mest kedelige vejr, man overhovedet kan forestille sig.

- Hvad med lange kuldeperioder?

- Hvis det i en vintersituation bare er koldt 14 dage i træk, er det heller ikke så spændende. Vi havde en vinter, hvor foråret først kom i april. Når der ikke er nogen sne, bliver januar frygtelig mørk.

Virkelighedens Alexander Storm har ikke tænkt sig at gå udenfor i stormen i dag (Privatfoto) Samfund Han hedder Alexander Storm: Har hørt storm-joken mange gange

DMI forudser dog, at vinteren nok skal indfinde sig senere i januar, når lavtrykkene passerer syd om Danmark. Det vil øge muligheden for kuldefrembrud og snestorme og give en periode, som godt kan blive koldere end normalt.

Efter en kold afslutning på januar vil middeltemperaturen i februar stige til lidt over normalen, mens marts ser ud til at ende nær månedsnormalen, vurderer DMI.

Samlet set kommer vi til at opleve omkring 30 procent mere nedbør end normalt for perioden.

0 kommentarer
Vis kommentarer