Annonce:
Annonce:

Charlie Hebdo får Ekstra Bladets Victorpris

- Vi hylder det mod, I har vist, sagde Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen til medarbejdere på terror-ramt avis i Paris

Årets Victor er for kort tid siden uddelt til Charlie Hebdo i Paris. Fra venstre tegneren Coco, tegneren Riss, chefredaktør Gérard Biard med brostenen, Marika Bret og Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen. SE VIDEO (Privatfoto)
Annonce:
Følg Samfund

Se prisen blive overrakt i klippet herover artiklen

Ekstra Bladets Victorpris går i år til den franske, satiriske ugeavis Charlie Hebdo, som i januar blev ramt af to islamisters dødbringende terroranslag mod ytringsfriheden.

Udåden kostede 12 mennesker livet, heriblandt Charlie Hebdos chefredaktør Charb samt de fremtrædende tegnere Cabu, Tignous, Philippe Honoré og Georges Wolinsky.

Så grusomt var terrorangrebet i Paris

Prisen blev overrakt onsdag kl. 12.30 af Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen ved et arrangement på det franske dagblad Liberations redaktion i Paris.

– Vi giver jer Årets Victor for at hylde det mod, I har vist, og i største medfølelse for de ofre, I har lidt – ikke mindst de efterladtes familier, lød begrundelsen fra chefredaktøren.

Annonce:

Ikke kun tomme ord
Foruden Poul Madsen deltog fra Ekstra Bladet chefredaktør Karen Bro, adm. redaktør Ole Sloth samt Anders Stoffer og Gisle Thorsen, tillidsfolk for Ekstra Bladets journalister.

På Charlie Hebdos vegne blev prisen modtaget af avisens chefredaktør Gérard Biard, Riss, der er administrerende direktør og tegner, samt tegneren Coco og medarbejderen Marika Bret.

- En væsentlig del af ytringsfriheden er, at vi skal kunne gøre grin med magtens mænd og kvinder. Hvis disse ikke tåler at blive latterliggjort, så er ytringsfriheden kun tomme ord. Og hvis vi pålægger os selv tavshed, så har vi intet demokrati, sagde Poul Madsen.

Dræbt tegner har lige været i Danmark: Jeg vil ikke skydes

Vi blev alle Charlie
Anders Stoffer, tillidsmand for Ekstra Bladets journalister, sagde, at den tragiske 7. januar var dagen, hvor vi alle blev Charlie.

- Det føltes, som om mennesker tæt på os var blevet gjort helt uretfærdigt til terrormål, blot fordi de udførte deres job og beskyttede demokratiets vigtigste redskab – ytringsfriheden.

Annonce:

Disse billeder glemmer verden aldrig: Paris, 7. januar, 2015

Uddelingen af Victorprisen er i år placeret på ti års dagen for Jyllands-Postens offentliggørelse af Muhammed-tegningerne, hvilket ikke er en tilfældighed.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU
Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: