Charlie Hebdo forarger igen

Satiremagasinet Charlie Hebdo forarger med en tegning af 3-årige Aylan, der blev fundet druknet ud for Tyrkiets kyst

På billedet står der 'Så tæt på hans mål' efterfulgt af McDonald-skiltet med ordene 'To børnemenuer for en's pris' (Privatfoto).
På billedet står der 'Så tæt på hans mål' efterfulgt af McDonald-skiltet med ordene 'To børnemenuer for en's pris' (Privatfoto).

Flere medier har bragt billedet af den 3-årige dreng Aylan, der var skyllet i land, efter han med sin familie prøvede at flygte fra Syrien. Nogle medier har endda betegnet billedet som symbolet på den massive flygtningestrøm.

Men det franske satiremagasin Charlie Hebdo går lige skridtet længere. De har tegnet den tre-årige dreng som en tegneseriefigur, der ligger i vandkanten, som vi husker det på det tragiske billede, der blev vist tidligere på måneden.

I baggrunden har tegneren skrevet 'Så tæt på sit mål' ledsaget af et ikonisk McDonald-skilt med ordene 'To børnemenuer for en's pris'.

Både treårige Aylan og femårige Galip skyllede op på den tyrkiske strand onsdag. 
(Foto: AP) Krig & katastrofer - 4. sep. 2015 - kl. 11:49 Aylans far: Mine børn er et 'wake-up call' til verden

'Jeg bliver aldrig Charlie'
Tegningen kommer otte måneder efter terrorangrebet på Charlie Hebdo's hovedkvarter i Paris. Her blev fire kendte satiretegnere dræbt, mens andre blev såret. Angrebet var et stort chok for medier og borgere, der betragtede det som et angreb på ytringsfriheden. Flere brugte de sociale medier til at vise deres sympati med hashtagget 'Je suis Charlie', som betyder 'Jeg er Charlie'.

Twitter-brugeren Zariyab Mhd er en af dem, der tager dyb afstand fra magasinets nyeste tegning.

- Damer og herrer, Charlie Hebdo. Det her er, hvorfor jeg ikke er og aldrig vil blive Charlie. Hvordan kan I håne det stakkels barn?, skriver han på Twitter.

På billedet ser man endnu en satire-tegning med titlen 'Beviset på, at Europa er kristent'. På tegningen ser man liget af et druknet barn, og til højre for barnet står en person, der kunne tyde på at være kristen. I taleboblen står der nemlig 'Kristne går på vandet, muslimske børn synker'.

Den lille druknede dreng Aylan . (Foto: Scanpix/AFP/Nilufer Demir)) Krig & katastrofer - 3. sep. 2015 - kl. 22:58 Fotograf: Jeg frøs til is, da jeg så Aylan...

Også Ros Stafford fra Irland mener, at Charlie Hebdo er gået for langt med billedet af den lille dreng.

- Charlie Hebdo er Jordens absolutte udskud, skriver han på Twitter.

Ville til Canada
Aylan Kurdi's lig blev fundet på en strand i Tyrkiet i starten af september. Sammen med sin mor, far og storebror var han flygtet fra Syrien for at forsøge at nå målet og et bedre liv i Canada, hvor fasteren bor.

Desværre nåede ingen af dem så langt. Familien forsøgte at komme i land på den græske ferieø Kos, men Aylan, storebroren og moderen var blandt de mindst 12 flygtninge, der måtte lade livet på åbent hav. I stedet blev de skyllet i land ud for Tyrkiets kyst.

Abdullah Kurdi, der mistede sin kone og to sønner, ønskede kun at rejse tilbage til Syrien for at begrave sin familie.

- Jeg ønsker bare at se mine børn en sidste gang og blive hos dem for altid, har han tidligere fortalt til AP.

Den første udgivelse af Charlie Hebdo efter angrebet i januar blev revet væk fra butikkerne. Se indslag her.

 

Billedet af den druknede Aylan er gået verden rundt og er nærmest blevet et symbol på flygtningekrisen. (Foto: AP) Krig & katastrofer - 4. sep. 2015 - kl. 12:49 Verden græder - nu bliver Aylan begravet

369 kommentarer
Vis kommentarer