Charlie Hebdo til salg i Danmark: Revet væk på fem minutter

Her til morgen blev Charlie Hebdo for første sat til salg i de danske kiosker. Satiremagasinerne nåede ikke en gang at blive sat på hylderne, før de var flået væk

Thomas Grone mødte op klokken 06.45 for at få et blad, men der stod allerede 50-60 mennesker i kø foran ham (Foto: Kenneth Meyer)
Thomas Grone mødte op klokken 06.45 for at få et blad, men der stod allerede 50-60 mennesker i kø foran ham (Foto: Kenneth Meyer)

Op mod 80 mennesker stod i kø foran Kihoskh på Vesterbro i København for at få fat i den nyeste udgave af Charlie Hebdo.

En af de morgenfriske foran kiosken var Thomas Grome. Han havde mødt op klokken 06.45 for at sikre sig et af de historiske eksemplarer, men det var alt for sent.

- Jeg tror, at der var omkring 60 mennesker foran mig i køen, så jeg fik ikke sikret mig et eksemplar. Årsagen til, at jeg alligevel står her er, at jeg gerne vil støtte ytringsfriheden. Det er jo frygteligt, det som er sket, og jeg synes, at gerningsmændene er kujoner, siger Thomas Grome til Ekstra Bladet.

Selv om Thomas Grome ikke fik et eksemplar i dag, så fortsætter jagten i næste uge. I dag er der kun 300 eksemplarer til salg i Danmark, men i næste uge skulle omkring 5000 udgaver af Charlie Hebdo blive sat på hylderne.

- I dag skal jeg ikke ud og finde et blad, men i næste uge, så kommer jeg herned igen, siger Thomas Grome.

Ekstra Bladet har talt med ejeren af Kihosk, der oplyser, at bladene blev revet væk.

- Vi nåede ikke at få sat bladene på hylderne, før de var væk. Det tog ikke mere end fem minutter, siger kioskejeren Christian, der ikke ønsker at få sit efternavn frem.

Senere i dag vil flere danske kiosker og butikker åbne og dermed fortsætter jagten på det franske satiremagasin.

1 af 2 Her er forsiden på det historiske magasin, som danskerne jagter fredag morgen (Foto: Charlie Hebdo)
2 af 2 Thomas Grone mødte op klokken 06.45 for at få et blad, men der stod allerede 50-60 mennesker i kø foran ham (Foto: Kenneth Meyer)
0 kommentarer
Vis kommentarer