Charlotte vil spare penge og tage bussen: Men kommunen vil hellere sende en taxa

Charlotte Mähl ville gerne tage bussen til aktivering for at spare penge på kommunens vegne. Men de ville hellere sende en taxa

Charlotte ville helst tage bussen, men kommunen vil kun sende en taxa (Foto: Mathias) Svold/POLFOTO
Charlotte ville helst tage bussen, men kommunen vil kun sende en taxa (Foto: Mathias) Svold/POLFOTO

Har du oplevet noget lignende? Send os et tip i en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

I mere end 10 år har Charlotte Mähl været på kontanthjælp. Angst, depression og slidgigt i ryggen har holdt hende fra arbejdsmarkedet, men endelig var hun klar til aktivering.

Glæden varede dog ikke længe. Allerede inden Charlotte Mähl er begyndt på jobcenteret, er hun løbet ind i problemer.

Det er ikke gratis at transportere sig i dette land, og derfor har Charlotte fået bevilget penge til transport. Problemet er bare, at kommunen ikke må sende hende penge til at købe buskortet. Hun skal selv lægge ud.

- Det har jeg slet ikke råd til, og det ved de også godt i kommunen. Det er jo derfor, at jeg har fået penge til transport, siger Charlotte Mähl.

Men i stedet for at give hende pengene til bussen på forhånd, så sender kommunen bare en taxa. Ekstra Bladet har set en besked fra kommunen, hvor det står beskrevet, hvordan de hellere vil sende en taxa.

'Jeg er godt klar over, at det nok er stramt for Charlotte - omend umuligt. Men jeg har trippeltjekket, og det er ikke muligt for jobcenteret at lægge ud'.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen

Du kan se hele kommunens besked til Charlotte i bunden af artiklen.

'Såfremt hun ikke har mulighed for at lægge ud selv eller låne pengene af en, så kan jeg måske lave en bevilling efter samme paragraf på taxakørsel, hvor jeg kan få taxaselskabets forkontor til at oprette en konto, der så trækker pengene her hos os', lyder det fra en af kommunens medarbejdere.

- Det, jeg nød mest ved at være på Vendsyssel Teater, var, at jeg kunne få afløb for mine erfaringer. Det savnede. Jeg synes selv, at jeg havde udviklet mig meget, og jeg var lidt frustreret over, at jeg ikke kunne komme af med det. Samtidig fik jeg også en fantastisk mulighed for at udvikle mig. Jeg har jo selv iscenesat flere forestillinger på teateret, siger Peter Schrøder. Foto: Mogens Flindt Kendte Pensionsopsparingen rækker ikke: 'Godt jeg stadig har lyst til at arbejde'

Kaster med pengene
De kringlede regler betyder, at Charlotte Mähl nu er havnet i en kattepine. Hun har nemlig ikke lyst til at bruge samfundets penge på den måde.

- Jeg ved sgu godt, at samfundet er fattigt og alt det der, men så kunne man måske overveje at bruge pengene lidt mere fornuftigt. Jeg tænker ikke, at jeg er den eneste, der har de her problemer.

- Det er så urimeligt. Det handler ikke om mig, men økonomien i det. De er ligeglade og kaster rundt med pengene, siger Charlotte Mähl til Ekstra Bladet.

Udover det økonomiske aspekt i det, så føler Charlotte Mähl sig sygeliggjort. Hun vil bare gerne tage bussen på arbejde ligesom alle andre mennesker.

- Jeg vil bare gerne have lov til at vise, at jeg er et normalt menneske, der selv kan tage bussen. Det lyder måske åndssvagt, når jeg har de her problemer med angst, men jeg skal lære at kunne klare den udfordring, Jeg synes ikke, at det er rimeligt, siger Charlotte Mähl til Ekstra Bladet.

Kommunen: Vi foretrækker bussen
Ekstra Bladet har været i kontakt med Bjarke Thomsen, der er chef for jobcenteret i Horsens Kommune.

Han oplyser, at han ikke må udtale sig om den konkrete sag, men bekræfter, at de har en række muligheder, når de skal bevilge penge til transport.

- Vi kan sagtens bevilge penge til et buskort eller kørselsgodtgørelse, og så sender vi pengene. Men som udgangspunkt kan vi ikke bare give penge på forhånd. Køber vedkommende så reelt buskortet? Det ved vi jo ikke.

- Hvis de har fysiske eller psykiske udfordringer, så kan vi også give tilskud til taxakørsel, men det sker sjældent, siger Bjarke Thomsen til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet ville gerne have spurgt Bjarke Thomsen, om det ikke er spild af penge at betale taxakørsel for Charlotte, når hun helst vil tage bussen.

Men han understreger, at han ikke må svare på spørgsmål i den konkrete sag.

Efter Ekstra Bladet kontaktede kommunen har Charlotte Mähl igen henvendt sig. Nu har kommunen forbarmet sig og bevilget tre gange 375 kroner til et buskort de næste tre måneder.

Foto: Privat
Foto: Privat

Foto: Linda Johansen Tæt på Kassedamen: Alle burde prøve at sidde ved kassen

Foto: Ole Steen Tæt på Mad-moderen: Man drømmer altid om lidt mere

Har du oplevet noget lignende? Send os et tip i en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen