Chartergæster på græske øer har medbragt 15 ton nødhjælp

Spies og Apollo melder om stor interesse for at medbringe ekstra kuffert med nødhjælp til græske øer

Følg Samfund

Siden juli har gæster hos rejseselskabet Spies taget over 15 ton nødhjælp med på ferie til de græske øer Kos og Lesbos.

De rejsende hos Spies kan medbringe 20 kilo ekstra bagage med nødhjælp på grund af den ekstraordinære situation i Grækenland, hvor tusindvis af mennesker i øjeblikket strander på flugt fra krig og fattigdom.

Interessen har været massiv, siger Spies' kommunikationschef.

- To gange har vi måttet få lastvogne til at tage tingene med for os, fordi der simpelthen ikke var plads på flyet, siger kommunikationschef Torben Andersen, som tilføjer, at selskabets guider kører nødhjælpen, som for eksempel er tøj og sko, til flygtningelejrene på øerne.

Forrige søndag medbagte hver femte ud af 212 Lesbos-gæster på Thomas Cook-flyet i alt omkring 1200 kilo nødhjælp, oplyser Spies, som melder om udsolgte fly til Lesbos.

- Det spiller nok ind, at vi har haft nogle "gode priser" på rejserne. Men alt i alt viser det også, at gæsterne ikke har været bange for at tage til Lesbos, trods situationen dernede, siger Torben Andersen.

En del af gæsterne tager af sted for at bruge tiden på frivilligt arbejde for at hjælpe den nødstedte mennesker, der typisk ankommer i både fra Tyrkiet.

Torben Andersen vurderer, at der er en del af gæsterne, som tager til Lesbos for at arbejde frivilligt.

- Et slag på tasken vil være, at omkrig ti procent af gæsterne på de udsolgte fly tager dertil for at hjælpe, siger Torben Andersen.

Også rejsebureauet Apollo har oplevet stor interesse fra kunder, der vil medbringe nødhjælp, siger kommunikationschef Glenn Bisgaard.

Hele sommeren har selskabet samarbejdet med en lokal organisation, som turisterne kan donere hygiejneartikler til, men nu er der også mulighed for, at passagerne kan medbringe nødhjælp hjemmefra.

- Efter at SAS har besluttet at støtte nødhjælpsprojektet, er det blevet muligt for næsten alle vores kunder at tage nødhjælp med til Grækenland, og det er vi meget glade for, siger Glenn Bisgaard.

Ifølge Glenn Bisgaard har Apollo over sommeren fået et par henvendelser om ugen fra folk, der vil til Grækenland udelukkende med det formål at hjælpe flygtninge. Selvom det ikke altid har passet med rejsebureauets tilbud, har de forsøgt at hjælpe.

- For mange af dem, der tager af sted for at hjælpe, er logistikken en stor udfordring. Derfor gør vi, hvad vi kan, for at hjælpe dem til at finde samarbejdspartnere, siger han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter