Annonce:
Annonce:

Chauffør om angreb på studenterkørsel: - De sagde bare 'fuck dig'

- Jeg har kørt studenterkørsel i 20 år, men jeg har aldrig oplevet noget lignende

Se da studenterne blev overfaldet midt under deres studenterkørsel.
Annonce:
Følg Samfund

Fredag kørte Brian Brandt rundt med en vognfuld glade studenter. Humøret var højt, men det faldt hurtigt, da vognen ved et stop på Brydes Allé på Amager blev angrebet med æg, vandballoner og madolie.

- Jeg kunne ikke køre op til lejlighederne, fordi vognen var for stor, så jeg holdt ude ved vejen lige nede for, hvor den film er blevet optaget, siger chauffør Brian Brandt og henviser til den video, som Ekstra Bladet har episoden.

I lejlighederne boede et forældrepar, som de unge skulle besøge på deres tur, og mens de gjorde et, blev Brian Brandt nede ved lastbilen.

Her kunne han se, en gruppe unge med æg, vandballoner og madolie, samle sig på en nærliggende græsplæne.

Grædende studenter overfaldet: Det var nøje planlagt

Annonce:

'Fuck dig'
Da studenterne kom ud til vognen igen, havde flere unge sluttet sig til dem, der stod klar på græsplænen, og en af dem kastede et æg mod studenterne .

Det fik Brian til at reagere.

- Jeg spurgte dem, om de ikke kunne slappe lidt af, men de sagde bare 'fuck dig', siger Brian Brandt til Ekstra Bladet.

I det samme går en af de unge hen til studenterne, der er på vej op i vognen. Han ryster en flaske med madolie, som var det en flaske champagne, og oversprøjter studenterne.

I det samme begynder de andre unge at bombardere dem med æg.

- Der vidste jeg, at vi bare skulle væk, så jeg råber til studenterne, at de skal skynde sig op i lastbilen, og det skal være nu!, siger Brian Brandt til Ekstra Bladet.

Som i en krigszone
Brian sprang ind i førerhuset, men fordi de unge spærrede vejen med containere, forsøgte han at bakke ned at Brydes Allé, for at komme væk.

Annonce:

- De barrikaderede sig, og stod klar med æg ved containerne, så jeg valgte at bakke ud. Men da jeg kommer et stykke ned af vejen, kan jeg se, at der kommer nogen biler kørende, siger Brian Brandt til Ekstra Bladet.

I mens bombarderer angriberne lastbilen med æg og vandballoner, og de springer endda op på siden og hælder madolie udover studenterne, som forsøger at skjule sig under nogle bannere, som de har revet ned fra siden af vognen.

- Jeg har kørt studenterkørsel i 20 år, men jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det var som at sidde i Beirut, siger Brian Brandt.

Grædende studenter overfaldet med kasteskyts

Hornet i bund
- Mens jeg bakker, kan jeg se, at der kommer en bil kørende mod mig, og jeg får øjenkontakt med chaufføren. Jeg standser vognen, og så holder jeg hornet i bund, mens jeg begynder at køre frem ad i stedet, siger Brian Brandt til Ekstra Bladet.

Den sølvfarvede bil begynder at bakke med højt fart, med kurs direkte mod containerne på vejen.

Annonce:

- Jeg var sikker på, at han ville ramme bilerne i siden af vejen, eller at han ville ramme containerne, men han når lige at dreje inden og køre udenom, og jeg kører hurtigt efter.

Chokerende oplevelse
Brian har aldrig oplevet nogen lignende, og selv om han i dag er ude at køre med et nyt hold studenter, har episoden påvirket ham.

- Jeg har fået et chok af at se den her gruppe unge menneskers reaktion. Alle angriberne havde anden etnisk herkomst, og de var fuldstændig ligeglade med, hvad jeg sagde til dem. På et tidspunkt var jeg bange for, at de ville smadre lastbilen, siger Brian Brandt til Ekstra Bladet.

Han overvejer stadig om han skal anmelde episoden til politiet.

- Min chef har godt nok sagt, at jeg burde, men jeg ved ikke om jeg gør det. Politiet kan jo ikke gøre noget ved det alligevel, siger han til Ekstra Bladet.

Politiet har modtaget flere anmeldelser om episoden, men det lykkedes dem ikke at finde frem til gerningsmændene fredag aften.

Annonce:

- Vi sendte en patrulje ud for at kigge efter personerne, der passer på beskrivelsen, men vi har ikke anholdt nogen, siger Erik Gøtje Larsen, vagtchef ved Københavns Politi til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: