Annonce:
Annonce:

Chauffør på Prag-tur: Sådan svinede de unge min bus til

Vinterferien er i gang - buschauffør fortæller om trusler, svineri og joint-rygning på vej til Prag

Det tog tre timer at rydde bussen op, inden Leif kunne vende snuden hjemad, for at hente det næste kuld, der skal køres til Prag.
Det tog tre timer at rydde bussen op, inden Leif kunne vende snuden hjemad, for at hente det næste kuld, der skal køres til Prag.
Annonce:
Følg Samfund

Var du med på bussen eller er du i Prag lige nu? Skriv til os på 1224@eb.dk.

Det er en forarget Leif Rolle Pallesen, Ekstra Bladet taler med mandag morgen. Han er ansat som buschauffør hos Herning Turistfart og samlede søndag aften omkring 70 gymnasieelever op ved Langkær Gymnasium i Aarhus, som skal holde vinterferie i Prag.

Allerede på vej ud af Jylland må Leif holde bussen ind og tilkalde politiet, fordi der bliver røget hash i bussen. Da ingen af de 8-10 mistænkte indrømmer, vælger Leif at fortsætte turen mod Prag.

Men allerede 50 kilometer inde i Tyskland må han holde ind igen, fordi der ligger cigaretskodder og sprutflasker på gulvet bag i bussen. Igen vil ingen erkende, og turen fortsætter.

Annonce:

- De er fuldkommen ligeglade med tingene i bussen. Nogle af stolene er bøjede, der er tyggegummi trådt ned i gulvet, og der ligger affald over det hele. Det tog mig tre timer at rydde op. Jeg burde have vendt bussen om med det samme, men det ville være synd for resten, siger Leif.

Vold og trusler
Svineriet var dog langt fra det værste, der mødte Leif. På vej til Prag må bussen holde stille i tre-fire timer, fordi en motorvej er lukket grundet sne.

- Da jeg vil orientere de unge om, hvorfor vi holder stille, beder jeg nogle af dem at oversætte det til dem, der ikke forstår dansk. Det bliver set som en racistisk kommentar, og flere af dem truer mig med, at de vil komme efter mig og min familie. Der kommer også en op, som begynder at skubbe mig, men jeg får ham ned at sidde igen.

På trods af trusler og vold afviser Leif at melde episoderne til politiet.

- Nogle ture er værre end andre, og det her var en af de slemme. Men jeg har været i branchen i 25 år og har oplevet lidt af hvert, så jeg går ikke videre med det.

Annonce:

Konsekvenser
Ifølge Leif Rolle Pallesen var der en guide fra Prague Week med i bussen. Hun prøvede på at få de unge ballademageres navne, så hun kunne konfiskere deres armbånd, der giver adgang til diskotekerne i Prag, men om det bliver til noget, ved Lars ikke.

- De unge ballademagere ville ikke give deres rigtige navne, og så lod de som om, de ikke kunne tale dansk, så jeg ved faktisk ikke, hvilke konsekvenser det vil få for dem.

Ekstra Bladet forsøgte mandag morgen at få en kommentar fra rektor på Langkær Gymnasium, men da det stadig er uvist, om de 8-10 unge, der skabte problemer, er elever fra Langkær Gymnasium, har han ingen kommentarer. Han gør desuden opmærksom på, at vinterferien er privat og derfor ikke skolerelateret.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: