Chef opdagede studievejleder var gift med kvinde: Så blev hun suspenderet

- Jeg var mundlam. De viste mig, at de havde en kopi af min vielsesattest, og de fortalte mig, hvad der nu ville ske

Arkivfoto: All over press.
Arkivfoto: All over press.

I 15 år har 45-årige Shelly Fitzgerald arbejdet som studievejleder og administrator på Roncalli High School, som er en katolsk skole i Indianapolis, USA.

I alle disse år har hun også været sammen med sin partner, som hun senere blev gift med i 2015. Parret har sammen en datter på 12 år. Selv om parret ikke har gjort noget for at skjule deres forhold, har Shelly Fitzgerald heller ikke skiltet med det over for sine chefer og kollegaer.

- Jeg annoncerede det ikke. Jeg fortalte det aldrig til en elev eller forælder, fortæller Shelly Fitzgerald til New York Times.

Men for en uge siden modtog hun en mail fra skolen, hvor de bad om et møde. Dagen efter mødtes hun med rektoren.

- Jeg var mundlam. De viste mig, at de havde en kopi af min vielsesattest, og de fortalte mig, hvad der nu ville ske, uddyber hun over for New York Times.

Skolen var langt fra tilfreds med den information, og hun fik senere at vide, at en person var kommet i besiddelse af vielsesattesten og efter sigende havde givet den til en præst, som havde videregivet den til skolens ledere.

Shelly Fitzgerald fortæller til avisen, at hun angiveligt fik fire muligheder: at sige op, opløse sit ægteskab, holde lav profil og arbejde, indtil hendes kontrakt udløb i juli næste år, eller at blive fyret.

Men få dage efter blev hun suspenderet.

Flere amerikanske medier har omtalt sagen, og New York Times har forgæves forsøgt at få en kommentar fra skolen. I en mail skriver de:

'Som rollemodel for elever skal den personlige adfærd hos enhver lærer, studievejleder, administrator eller medarbejder både på skolen og væk fra skolen afspejle og støtte den katolske kirkes lære', står der i mailen.

Herefter uddybes det, at kirkens lære inkluderer 'troen på, at alle personer skal respektere den menneskelige seksualitet og ægteskabet mellem en mand og en kvinde som et tegn på Guds kærlighed og troskab til hans kirke'.

Skolen mener derfor ikke, at Shelly Fitzgerald har levet op til sin kontrakt.

'Når forventningerne i en kontrakt ikke bliver mødt, skal medarbejderen og skolen forsøge at nå frem til en beslutning, så de kontraktmæssige krav er opfyldt', står der i mailen.

Ifølge New York Times er der endnu ikke faldet en afgørelse i sagen.

123 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere