Chefanalytiker om nye positive jobtal: En god nyhed

Ledigheden er fortsat uændret i Danmark. 12.000 er dog kommet i arbejde siden oktober, og det spreder glæde

190.000 danskere var arbejdsløse i fjerde kvartal sidste år, viser den seneste arbejdskraftundersøgelse fra Danmarks Statistik. Det svarer til, at 6,6 procent af den danske befolkning står uden arbejde.

Dermed var ledigheden nogenlunde den samme i Danmark som i det foregående kvartal, hvor ledigheden lå på 6,4 procent.

Beskæftigelsen er dog vokset siden oktober 2014. Yderligere 12.000 personer er siden da kommet i arbejde, korrigeret for sæsonudsving.

Derfor er der også tilfredshed at spore hos Erik Bjørsted, der er chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

- Alt i alt er dagens tal en god nyhed, og generelt må man sige, at 2014 blev et vendepunkt for det danske arbejdsmarked, siger han i en pressemeddelelse.

I alt er beskæftigelsen steget med 52.000 siden starten af 2014, og ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er beskæftigelsen i Danmark lige nu på sit højeste niveau i fem år.

Steen Bocian, der er cheføkonom i Danske Bank, er også positiv over for de nye tal, men mener samtidig, at man skal kigge skeptisk på tallene.

Faldet i beskæftigelsen i slutningen af 2013 var nemlig en anelse overdrevet, mener han.

- Man skal derfor ikke lægge for meget i den imponerende beskæftigelsesvækst i løbet af blot et år, siger han i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Når det er sagt, så er der grundlæggende ingen tvivl om, at arbejdsmarkedet er i bedring. Dansk økonomi er på vej ud af krisen, siger han.

Arbejdskraftundersøgelsen består af kvartalsvise interviews med cirka 22.000 personer i alderen 15-74 år.

Det er Danmarks største interviewundersøgelse, og der benyttes internationalt anerkendte definitioner. Det betyder, at den kan sammenlignes med andre lande.

0 kommentarer
Vis kommentarer