Cheføkonom: Jeg ville ikke købe rejser til Grækenland

Den norske cheføkonom i Nordea, Steinar Juel, ville ikke købe rejser til Grækenland, sådan som situationen ser ud i øjeblikket

(Foto: AP)
(Foto: AP)

- Som situationen ser ud lige nu, så ville jeg ikke købe rejser til Grækenland. Hvis jeg allerede havde reserveret, så ville jeg betale med kontanter.

Sådan siger den norske cheføkonom i Nordea, Steinar Juel, til norske VG.

- Det kan være et problem på arbejdspladserne, for når folk ikke får deres løn, så stopper folk med at arbejde. Det kan være, at flyene ikke bliver tanket op med brændstof. Og som turist er du afhængig af, at flyvelederne er på arbejde, når dit fly lander, siger han.

- Det er, hvad der kan blive kritisk, hvis det bliver bank sammenbrud. På små restauranter og mindre butikker på ferieøer går livet videre, fordi de er vant til kontanter alligevel.

Det bliver højst sandsynligt svært at betale med kort, hvis man rejser på ferie i Grækenland.

(Foto: AP) Politik ECB fortsætter hjælp til græske banker

(Foto: AP) Politik Græsk minister: Vi overvejer at lukke bankerne mandag

Muligvis nødt til at lukke banker
Situationen i Grækenland er i øjeblikket, at regeringen har sagt nej til den nye låneaftale med kreditorerne. I stedet vil de sætte beslutningen til en folkeafstemning.

En ud ad tre kreditorer fra den Internationale valutafond (IMF) forventer en tilbage-betaling på 1500.000.000 euro. IMF har nægtet at udskyde betalingens deadline.

Ind til videre har den europæiske centralbank besluttet, at give Grækenland lån i yderste tilfælde, men understreger, at de kan vælge at trække den beslutning tilbage hvert minut.

Den græske finansminister, Yannis Varoufakis, har meldt ud, at man kan være nødt til at lukke banker og indføre kapitalkontrol mandag.

40 kommentarer
Vis kommentarer